Water en Windfestival hartstikke geslaagd

Foto: PR Coöperatie DeltaWind

Coöperatie Deltawind bestaat dit jaar dertig jaar. Daarom stond natuurspeelplaats Bûûtenplaets op woensdag 28 augustus in het teken van het Water en Windfestival.

De Coöperatie organiseert voor hun jubileum namens de leden verspreid over het eiland verschillende evenementen om dit te vieren. Het Water en Windfestival was er daar één van.

Met verschillende activiteiten en hulp van verschillende vrijwilligers werd het een groot succes. Het festival werd gedragen door vrijwilligers van de Bûûtenplaets, Goed voor Goed en andere enthousiastelingen. Verder werden er activiteiten gedaan die leuk waren voor iedereen.

Denk bijvoorbeeld aan gezonde snacks maken met de Sugar Fighters en kennismaken met muziekinstrumenten. Ook waren er mensen van Manege Oostmoer om te laten zien hoe je een pony verzorgt. Er waren verschillende springkussens waar de kids zich helemaal konden uitleven. En dat is nog maar het begin.

Weeghuisje

’s Middags was het tijd voor wat officiëlere handelingen. Zo werd er een speelboot overhandigd aan de Bûûtenplaets waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven in de toekomst. En het Weeghuisje is geopend. Dat werd gedaan door wethouder Tea Both.

Het weeghuisje, dat ‘Bûûtenhuus’ is genoemd, is een klein winkeltje waar drinken en wat lekkers gekocht kan worden. Deltawind-leden Tanny en Marjan verzorgden de eerste gezonde snacks die werden uitgedeeld uit het Bûûtenhuus.

Samenwerking

Deze dag kon alleen worden georganiseerd door samenwerking. Zo leverde Evides drinkbidons zodat er lekker veel kraanwater gedronken kon worden. Verder is veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers van Natuurspeelplaats Bûûtenplaets, Goed voor Goed, actieve leden van Coöperatie Deltawind en alle andere mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan een stralende dag waarop kinderen enorm veel lol hebben gehad op een geweldige locatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen