Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Puxabay; fpaulus

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Week van de Goereese Vis

Van vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september is het alweer de zesde editie van de Week van de Goereese Vis. Deze week kun je bij verschillende restaurants verspreid over heel Goeree-Overflakkee genieten van een heerlijke vismaaltijd. Een week vol cultureel en culinair genieten. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten op het eiland. Het volledige programma is te vinden op www.weekvandegoereesevis.nl.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 2 september een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. De deuren openen om 13.30 uur. Kom dus gezellig jokeren of klaverjassen. De entree bedraagt € 4,- per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Boek & Film

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Deze avond wordt de film naar het boek “Kinderwet” van Ian McEwan vertoond.

Zou jij je kind redden als de medische behandeling in strijd is met je geloof? Rechter aan het Hooggerechtshof Fiona Maye wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Wanneer haar echtgenoot haar verlaat na een ruzie over een mogelijk open huwelijk, stort ze zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die, samen met zijn ouders, een noodzakelijke bloedtransfusie weigert omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova’s getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 4 september | aanvang 19.30 uur | Toegang € 7,50 / € 5,- voor bibliotheekleden

Boerenbal

Op vrijdag 6 september zijn in Ouddorp de trekkerbehendigheidswedstrijden en het Boerenbal! Je hoeft niet een eigen trekker te hebben. Sterker nog. Deelnemers moeten gebruik maken van speciale wedstrijdtrekkers. Doe mee of kom gezellig kijken. De deelname en de toegang zijn volledig gratis. De wedstrijden en het bal beginnen om 19.00 uur aan het Smalle Einde 1.

Boerenlanddag

Op zaterdag 7 september is in het centrum van Ouddorp alweer de 21ste boerenlanddag. Het centrum is dan gevuld met een agrarisch getinte markt. Je vindt er demonstraties, oude tractoren, zomerbloemen, sierfruit en nog veel meer. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kopvangoeree.nl.

Goede doelenmarkt

Op zaterdag 7 september is er een Goede doelenmarkt. De markt is te vinden rond de Dorpskerk in de ring van Ouddorp. De markt duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Haringvlietloop

Op zaterdag 7 september is het tijd voor de Haringvlietloop. Op het havenhoofd in Middelharnis zijn verschillende parcours uitgezet om te rennen. Je kunt mee doen aan de halve, 1, 5 en 10 kilometerrun. Deelname kost € 5,- per persoon voor de 500 meter en 1 kilometerruns en € 7,50 voor de 5 en 10 kilometer. De volledige opbrengst gaar volledig naar KIKA.

Rommelmarkt

Op zaterdag 7 september kun je in Stellendam terecht voor een leuke rommelmarkt. Van 8.30 tot 15.30 uur staan er meerdere kraampjes rond de gereformeerde kerk aan de Kerkhoflaan en Tuinstraat. De toegang is hartstikke gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen