Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Jochemy

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Huifkartocht door Ouddorp

Op maandag 26 augustus kun je mee met een huifkarrit van Jan Plezier. Om 18.30 uur vertrekt deze vanaf PSC de Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48 in Ouddorp. De tocht gaat door Ouddorp en de omgeving. Bereid je voor op een comfortabele rit langs de Kwade Hoek, wie weet kun je reeën spotten. Ook gaat de rit door de oude Oostdijk.

Na afloop staat er koffie, thee en een ijsje klaar voor de deelnemers. Volwassenen mogen mee voor € 14,- persoon en voor kinderen is dat € 11,50 (van 4 tot en met 12 jaar). Reserveren en betalen kan uitsluitend bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. De start is bij PSC de Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48 in Ouddorp.

Beklim de kerktoren van Ouddorp

Beklim op maandag 26 augustus de kerktoren van Ouddorp. Verzamelen op het pleintje voor museum Ouddorp. Deelname kost € 3,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Kaartjes zijn te koop bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Let op, er is maar beperkte toegang. Vol is vol.

Om 19.30 uur gaat de deur open en krijg je een duidelijke omschrijving overhandigd. Onderweg kom je langs de oude gevangeniscellen en een soldatenkamer. Vergeet je camera niet, want als je eenmaal boven bent is het uitzicht uniek! Rond 20.00 uur zal je boven aankomen en voel en hoor je de kerkklok slaan en luiden.

Zen in het zand

Ga op dinsdag 27 augustus mee met de laatste Zen in het Zand van deze zomer. De wandeling start om 19.30 uur precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang is iedereen daar weer terug.

De avond bestaat uit een wandeldeel met een – begeleide – natuurexcursie door het gebied en een meditatiedeel waarbij zitmeditatie en loopmeditatie elkaar afwisselen. Dit deel van de wandeling is in stilte. Ervaring met Zen-meditatie is niet nodig. Er wordt ter plekke een korte uitleg gegeven. Graag uw eigen zitkussen of –bankje meenemen. Heeft u dit niet, laat het weten: er zijn er een aantal beschikbaar. Neem goed schoeisel mee en een plastic zak voor op de grond. Een (bij voorkeur) lange broek en een windjack zijn ook raadzaam.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: telefoonnummer (0187) 48 33 66 toets 5. Elke avond kunnen er maximaal 15 mensen meedoen, deelname is volledig gratis. Meer informatie is te vinden op de website van Zen op Flakkee.

Oase fietstocht

Op dinsdag 27 augustus kun je meedoen met de oase-fietstocht. Deze vertrekt vanaf de Oudelandseweg 27 in Ouddorp, inschrijven kan vanaf 18.30 uur. Deelname kost € 3,- per persoon of € 12,50 voor het hele gezin.

In je element

Op dinsdag 27 augustus kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Open dag bio-boerderij

Op dinsdag 27 augustus opent de bio-boerderij van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is inclusief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-ijs proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op dinsdag 27 augustus kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Natuurexcursie Kwade Hoek

Bewoner op woensdag 28 augustus de zonsondergang tijdens de natuurexcursie op de Kwade Hoek. Om 19.00 uur vertrek je met een gids vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Rond 21.00 uur is iedereen weer terug. Deelname is € 3,- voor volwassenen, kinderen mogen mee voor de helft. Vooraf aanmelden is verplicht dit kan door te bellen met het VVV in Ouddorp; 0187-681 789.

In je element

Op woensdag 28 augustus kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 19.30 en 20.30 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats op het strand Flaauwe Werk in Ouddorp. Er is een vrije inloop, verzamelen bij de trap van het strandpaviljoen. Het gaat alleen door bij droog weer. Meedoen kost € 8,50 per persoon. Meer informatie krijg je door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

55+ barbecue

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN van Oude-Tonge organiseert op woensdag 28 augustus een lekkere en gezellige barbecue in en bij het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. De barbecue gaat aan om 16.00 uur. De kosten zijn € 11,50 per persoon, graag € 2,50 vooruit betalen. Dit is in verband met het inkopen van eten. Aanmelden kan tot 26 augustus bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel. Nummer Nel Vervloed 642697.

Zomerbingo

Op donderdag 29 augustus is er een zomerbingo bij camping Toppershoedje. De zaal opent om 20.00 uur, de bingo start ongeveer een half uurtje later. Een enkel boekje € 6,- per stuk, een boekje van drie kost € 15,-.

Stadswandeling Goedereede

Ga op donderdag 29 augustus op stadswandeling door Goedereede met prachtige achtergrondmuziek van de beiaard van de Toren van Goedereede. Onder leiding van een gids wandel je langs prachtige gevels en delen van de oude stadsmuren. Je hoort verhalen over de ‘vrouwen die pek gooiden’, de enige Nederlandse paus en je stopt op diverse mooie ‘beiaard-luisterplaatsen’. Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt de beiaard van de Goereese Toren bespeeld door stadsbeiaardier Jan Bezuijen.

Deelname aan de stadswandeling kost € 7,50 per persoon, dit is inclusief een glaasje Goereese Port bij hotel de Gouden Leeuw. Een glaasje fris, thee of koffie kan natuurlijk ook. Reserveren kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789. Let op, aanmelden kan tot en met woensdag 31 juli.

Activiteitendag zwembad ´t Zuiderdiep

Op donderdag 29 augustus wordt zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam omgebouwd tot locatie vol activiteiten. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende hindernisbanen en speelmaterialen in het binnen- en buitenbad. De entree bedraagt deze dag € 6,- per persoon. Meer info is te vinden op www.zuiderdiep.nl.

Straattekenen

Op vrijdag 30 augustus kun je het centrum van Ouddorp versieren. Van 18.30 tot 19.30 uur is het toegestaan om met stoepkrijt de straten vol te tekenen. Neem dus vooral al je vriendjes en vriendinnetjes mee! Voor het stoepkrijt wordt gezorgd, dus dat hoef je niet zelf mee te nemen. Meedoen is ook hartstikke gratis en aanmelden hoeft niet. De start is bij de Bruna in Ouddorp en na afloop krijgt iedereen een lekker ijsje.

De Omloop

Op vrijdag 30 augustus gaat alweer de dertigste Omloop van start vanaf het Diekhuusplein in Middelharnis. Ook op zaterdagvertrekken er een aantal afstanden. Zo vertrekt op vrijdagavond om 19.00 uur iedereen voor de volledige 110 kilometer. Daarnaast zijn er ook afstanden van 20, 30, 55 en 80 kilometer. En een aantal kindertochten van 5 en 15 kilometer. Kijk voor alle starttijden en afstanden op www.dewandeltocht.nl.

Week van de Goereese Vis

Van vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september is het alweer de zesde editie van de Week van de Goereese Vis. Deze week kun je bij verschillende restaurants verspreid over heel Goeree-Overflakkee genieten van een heerlijke vismaaltijd. Een week vol cultureel en culinair genieten. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten op het eiland. Het volledige programma is te vinden op www.weekvandegoereesevis.nl.

Vleermuizenexcursie

Ga op zaterdag 31 augustus met een gids op vleermuizenexcursie in de duinen van Goeree. De groep verzamelt op de parkeerplaats van restaurant Zoet of Zout aan het Haringvlietplein 3 in Stellendam. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. Meedoen kan al voor € 8,- per volwassene, kinderen krijgen € 3,- korting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen