Opening Buutenhuus op Natuurspeeltuin Buutenplaets

Foto: Sam Fish

Feestdag bij natuurspeeltuin de Buutenplaets. Daar wordt op woensdag 28 augustus het nieuwe Buutenhuus geopend.

Naast de opening is er de hele dag het Water en Wind Festival. Dit is in het kader van het 30-jarig bestaan van Coöperatie Deltawind. Dit vindt plaats bij de Buutenplaets van 10.00 tot 17.00 uur. De opening van het huisje is om 14.00 uur.

Buutenhuus

Vrijwilligers Hans, Frank Imar, Mieke en Ko hebben samen hard gewerkt aan het nieuwe huisje. Dat was het oude weeghuisje en is nu omgetoverd tot het Buutenhuus. Daar worden vanaf de opening kleine snacks, koffie en ijs verkocht. Ook dient het als plek voor de beheerders en vrijwilligers om even te kunnen pauzeren of schuilen tijdens de regen.

In het huisje zijn verder ook nog een toilet en een buiten- en binnen douche geïnstalleerd. Iedereen kan zich na het spelen in de eventuele modder lekker omspoelen voordat ze naar huis gaan. Deze faciliteiten kunnen ook gebruikt worden door de Camperplaatsen.

De keuken is aangeboden door Tieleman Keukens.  En Esselink heeft ook een grote korting gegeven op diverse materialen. “We hopen dat nog meer Flakkeese bedrijven onze projecten en activiteiten willen sponsoren,” zegt de organisatie.

Vrijwilligers gezocht

“We hebben een mooi team op dit moment, maar we komen nog altijd handjes te kort,” laat Wim Noordzij weten, initiatiefnemer van de Buutenplaets. “Het totale onderhoud vergt veel werk en we zoeken ook nog steeds vrijwilligers.”

Naast het onderhoud aan het groen is ook het dek van het schip vernieuwd. Ook is de keuring van de diverse toestellen in volle gang. “De gemeente Goeree-Overflakkee draagt daar gelukkig aan bij. Veel regels en eisen waar we aan moeten voldoen voor een onbewaakte speeltuin. Maar we hopen het dit jaar voor elkaar te krijgen.”

Buutenboat

Na de plaatsing van het Buutenhuus is het nog niet klaar voor de organisatie. Sterker nog, het volgende project ligt letterlijk klaar. “We gaan aan de slag met het binnenvaartschip De Zeeuwse Luister, ofwel, de Buutenboat,” laat Wim weten. “Die ligt al op het terrein, dit heb ik vorig jaar voor niet al te veel geld op de kop getikt. Het schip krijgt een grote opknapbeurt met schilderwerk. Daarnaast willen we in het ruim een slecht weer voorziening bouwen, misschien een klimaat escaperoom of activiteitenruimte.”

En dan is daar ook nog de buitenruimte. “Ook de groenvoorziening heeft onze aandacht en er zijn steeds meer wilgentakobjecten bijgekomen. Een klim klauter parcours is ook nog een wens en een invalidenplatform en speelmogelijkheden zodat het ook rolstoel toegankelijker wordt. Wij hopen dat scholen en andere organisaties gebruik zullen maken van de Buutenplaets voor diverse uitstapjes en lessen. Naast de vele bezoekers met name van de oostkant van de eiland om er even tussenuit te zijn.”

Water en Wind Festival

Woensdag 28 augustus is het water en windfestival op de Buutenplaets. Een educatief speelfestijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Alle workshops zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Zo kunnen de kinderen muziekmaken met Sempre Crescendo of gezond bakken en koken met de Sugarfighters. Maar ook ponyrijden met Manege Oostmoer, Kinderkunst/kabinet met Marlies Verda, Balonnenclown Patricia Bakelaar, Sportclinic met Sport4All, vliegers maken met Joost van den Berg en Tjakko Slijm, Schminken met Smiley Schminkteam en een kindershow van Happy Kids Entertainment. En nog veel meer! Zien we je daar?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen