De week van de Goereese Vis staat voor de deur

Foto: Sam Fish

Eén van de duurzame producten waar het eiland om bekend staat is natuurlijk de verse vis. Er is zelfs een hele week omheen gebouwd.

Wekelijks voert een vissersvloot een nieuwe vangst aan in Stellendam. Vanaf daar wordt het verdeeld onder visliefhebbers over de hele wereld. Ben jij nou zo’n liefhebber en wil je weten hoe dat proces gaat? En ben je benieuwd naar wat er komt kijken om de vis vanuit het net naar je bord te krijgen? Dan is dit je kans! Van vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september is het de Week van de Goereese Vis. Ruim 20 restaurants op het eiland bieden dan een speciaal Goereese Vis-menu aan.

Vis uut ’t vuustje

Een week eerder kan je met de Goereese visserman aan tafel tijdens ‘Vis uut ’t vuustje’. Je kunt dan genieten van versgebakken Goereese vis op een geweldige locatie. Namelijk de Stellendamse visafslag. Wil jij hierbij zijn? Reserveer dan snel je kaartjes bij het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg in Ouddorp.

Programma

De Week van de Goereese Vis is meer dan alleen maar uit eten gaan bij verschillende restaurants. Er is een heel programma samengesteld. Leer alles over de vis op je bord. Kom erachter hoe het allemaal bereid wordt. En ga gezellig garnalen pellen in de Vliedberg in Ouddorp. Het hele programma is te vinden op de website van de Week van de Goereese Vis. Veel plezier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen