Adembenemende beelden van Goeree-Overflakkee

Foto: Tinie Houweling-Mulder

Goeree-Overflakkee heeft een prachtige natuur, dat weten wij als eilandbewoners maar al te goed. De kustlijn van Westvoorne en Flakkee valt ook jaar na jaar in de prijzen.

Op de ITB Beurs in Berlijn onlangs ook nog. Daar werd het Nederlandse zuid-westelijke Deltagebied dit jaar nog uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. Daarmee liet Goeree-Overflakkee het Amerikaanse Lake Tahoe en San Isla in Ecuador achter zich.

Korte serie

Dus, ja, de natuur en de kust hier zijn schitterend. Maar dat juist dit gebied tot de uniekste streken ter wereld behoort is minder bekend. Daarom is er een serie gemaakt van vier korte reportages. Daarin wordt in beeld gebracht waarom Westvoorne en Goeree-Overflakkee onderdeel uitmaken van deze meest duurzame natuurbestemmingen wereldwijd.

De eerste drie afleveringen zijn inmiddels uitgezonden op RTV Rijnmond. Op donderdag 29 augustus kun je deel vier bekijken in de reeks. Deze wordt uitgezonden om 17.20 uur. Heb je de vorige afleveringen gemist? Geen nood. Je kunt ze gewoon nog even terug kijken. Ook als je ze al wel hebt gezien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen