Ontdek het eiland met het Erfgoedpaspoort

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee heeft veel geschiedenis en veel erfgoed. Maar wat houdt dat allemaal in? Om de jeugd het wat makkelijker te maken is het Erfgoedpaspoort gemaakt.

Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag, ook op het eiland. Vanaf die dag is het paspoort gratis verkrijgbaar vanaf verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan het Streekmuseum, de Menheerse Werf of het RTM-Museum. Het paspoort is natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg in Ouddorp.

Hoe werkt het?

Met het paspoort zijn zeventien locaties op Goeree-Overflakkee te bezoeken. Wees gerust, dat hoeft niet in één dag. Dat paspoort is een jaar geldig. Als je meer dan twaalf plekken hebt bezocht dan is je kaart vol en krijg je wat leuks. Bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp mag je dan het stripboek ‘Erfgoed ontdekken op Goeree-Overflakkee’ ophalen. Daarnaast is er nog een extra prijs te winnen met de bonusopdracht.

Gratis publieksevent

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van plezier’. En op 14 september is er zeker wat plezier te beleven. Bijvoorbeeld tijdens het gratis publieksevent op de Menheerse Werf in Middelharnis. Vooral voor kinderen. Zo kun je Gaffelschuitjes maken, een kunstwerk in elkaar klinken, leren roeien en nog veel meer. Natuurlijk is er ook gedacht aan de hongerige deelnemers. Van al dat nadenken en mee doen krijg je ten slotte honger en dorst. Je kunt daarom je eigen suikervrije snoep maken met de Sugar Fighters en voor de volwassenen is Solaes aanwezig met een tap.

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag kun je het erfgoed op Goeree-Overflakkee bezoeken. Diverse locaties zijn open. Ga dus op ontdekkingstocht en bezoek zoveel mogelijk locaties! Dit wordt nóg makkelijker gemaakt met de Erfgoedbus. Deze rijdt speciaal langs alle locaties. Waar wacht je nog op?!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen