Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; AdultsOnlyMinecraft

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Huifkartocht door Ouddorp

Op maandag 5 augustus kun je mee met een huifkarrit van Jan Plezier. Om 18.30 uur vertrekt deze vanaf PSC de Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48 in Ouddorp. De tocht gaat door Ouddorp en de omgeving. Bereid je voor op een comfortabele rit langs de Kwade Hoek, wie weet kun je reeën spotten. Ook gaat de rit door de oude Oostdijk.

Na afloop staat er koffie, thee en een ijsje klaar voor de deelnemers. Volwassenen mogen mee voor € 14,- persoon en voor kinderen is dat € 11,50 (van 4 tot en met 12 jaar). Reserveren en betalen kan uitsluitend bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Fietspuzzeltocht

Op maandag 5 augustus kun je meedoen aan de fietspuzzeltocht door Ouddorp. De tocht duurt is ongeveer 20 kilometer lang en start om 18.30 uur. De start is bij de Dorpskerk aan de Weststraat 2 in Ouddorp. Deelname is € 3,- per persoon.

Beklim de kerktoren van Ouddorp

Beklim op maandag 5 augustus de kerktoren van Ouddorp. Verzamelen op het pleintje voor museum Ouddorp. Deelname kost € 3,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Kaartjes zijn te koop bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Let op, er is maar beperkte toegang. Vol is vol.

Om 19.30 uur gaat de deur open en krijg je een duidelijke omschrijving overhandigd. Onderweg kom je langs de oude gevangeniscellen en een soldatenkamer. Vergeet je camera niet, want als je eenmaal boven bent is het uitzicht uniek! Rond 20.00 uur zal je boven aankomen en voel en hoor je de kerkklok slaan en luiden.

In je element

Op dinsdag 6 augustus kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Fietstocht

Op dinsdag 6 augustus kun je meedoen aan de fietstocht voor stichting Adullam Gehandicaptenzorg. De start is om 10.00 uur bij de Eben Haezer aan de Preekhillaan 3 in Ouddorp. Er kan gekozen worden tussen een tocht van 30 of 50 kilometer. Inschrijven kan van 10.00 tot 12.00 uur op de dag zelf. Mee doen kost € 4,- voor volwassenen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen mee voor € 2,50 en er kan ook gekozen worden voor een gezinskaart van € 14,-.

Marathonbingo

Bij camping Toppershoedje kun je op dinsdag 6 augustus meedoen met de marathonbingo. Deze duurt van 10.00 tot 22.00 uur en kost € 52,- per persoon, dit is inclusief lunch en diner. Inschrijven kan bij de receptie van het vakantiepark of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Huifkartocht Slikken van Flakkee

Op dinsdag 6 augustus kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Natuurexcursie Kabbelaarsbank

Op dinsdag 6 augustus kun je mee met de avondexcursie ‘de kabbelaarsbank in het schemerdonker’. Om 20.30 uur vertrekt de excursie vanaf het informatiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam.

Als de zon onder gaat, gaat er een nieuwe wereld in de natuur open. Beleef de duisternis samen met de boswachter en ontdek wat er gebeurt als het donker wordt. Deelname is € 5,- voor iedereen vanaf 12 jaar. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen.

Open dag bio-boerderij

Op dinsdag 6 augustus opent de bio-boerderij van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is inclusief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-iis proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

Zomerkinderdagen bij de RTM

Op woensdag 7 en donderdag 8 augustus staat er een leuke dag bij de RTM op het programma, met veel extra’s en speciaal voor de kinderen. De tram vertrekt om 11.45, 13.30 en 15.30 uur vanaf de RTM-remise op de Punt in Ouddorp. Ook is het museum geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is te vinden via www.rtm-ouddorp.nl.

Strandspeurtocht

Ga op woensdag 7 augustus op zoek naar strand- en zeedieren. Dit kan met een echte strandspeurtocht. Deze start vanaf de buitenhaven Brouwersdam in Ouddorp. Aanmelden hiervoor kan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. Volwassenen kunnen al voor € 8,- en kinderen voor een euro minder.

Natuurexcursie Kwade Hoek

Op woensdag 7 augustus kun je mee met een IVN natuurexcursie op de Kwade Hoek. Deze vertrekt vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Aanmelden is verplicht en kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Deelname kost € 3,- voor volwassenen en kinderen mogen mee voor de helft. De excursie duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Minecraft in de bibliotheek

Een grote muur, een slotgracht, toegangspoorten en wachttorens. Dit hoort allemaal bij een Romeins kasteel. Bij de bibliotheek in Middelharnis kun je op woensdag 7 augustus je eigen fort bouwen. Niet in het echt, online! Met een mede-minecrafter bouw je in 2 uur tijd een Fort op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger.

Er kunnen maximaal 18 bouwers meedoen, dus meld je snel aan! De workshop is voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 7 augustus 2019 | tijd 10.00 tot 12.00 uur | toegang €5,-

Workshop – schilderen als Rembrandt

2019 is het jaar van Rembrandt. Wat weet jij over deze meester van de Gouden Eeuw? We verklappen je alvast iets: hij bestond heel lang geleden en was één van de beroemdste schilders van zijn tijd. Zijn kunstwerken zijn nog steeds heel bijzonder, ze zijn wel miljoenen waard!

In deze workshop geeft kunstenaar Cristina Vaudo een korte blik op het leven van deze schilder en vervolgens ga je zelf aan de slag. Rembrandt heeft veel zelfportretten nagelaten. Onder leiding van Cristina ga je één van de vele zelfportretten van Rembrandt naschilderen. Durf jij deze uitdaging aan? We werken met acrylverf, dit gaat niet uit je kleding. Trek dus kleding aan wat vies mag worden. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 7 augustus 2019 | tijd 13.30 tot 15.30 uur | toegang €5,-

In je element

Op woensdag 7 augustus kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 19.30 en 20.30 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats op het strand Flaauwe Werk in Ouddorp. Er is een vrije inloop, verzamelen bij de trap van het strandpaviljoen. Het gaat alleen door bij droog weer. Meedoen kost € 8,50 per persoon. Meer informatie krijg je door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Toeristendag

Op woensdag 7 augustus is het tijd voor alweer de tweede Toeristendag in Ouddorp. Een grote braderie met meer dan 100 kramen en standplaatsen in het centrum. Gezelligheid voor jong en oud! De Toeristendag duurt van 8.30 tot 18.00 uur.

SUP Yoga Clinic

Bij het Zeil- & Surfcentrum op de Brouwersdam in Ouddorp kun je op woensdag 7 augustus van 15.00 tot 17.00 uur mee doen aan een SUP Yoga clinic. Een spannende uitdaging, yoga op een SUP. Deelname kost € 28,50 per persoon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Activiteitendag Zuiderdiep

Op donderdag 8 augustus wordt zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam omgebouwd tot locatie vol activiteiten. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende hindernisbanen en speelmaterialen in het binnen- en buitenbad. De entree bedraagt deze dag € 6,- per persoon. Meer info is te vinden op www.zuiderdiep.nl.

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op donderdag 8 augustus kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Zomerbingo

Op donderdag 8 augustus is er een zomerbingo bij camping Toppershoedje. De zaal opent om 20.00 uur, de bingo start ongeveer een half uurtje later. Een enkel boekje € 6,- per stuk, een boekje van drie kost € 15,-.

Bingo

Op donderdag 8 augustus is er in zalencomplex De Dorpstienden een bingo van ‘Nuts en Genoegen’. De bingo begint om 20.00 uur. Prijzen zijn bij ons niet bekend.

Stadswandeling Goedereede

Ga op donderdag 8 augustus op stadswandeling door Goedereede met prachtige achtergrondmuziek van de beiaard van de Toren van Goedereede. Onder leiding van een gids wandel je langs prachtige gevels en delen van de oude stadsmuren. Je hoort verhalen over de ‘vrouwen die pek gooiden’, de enige Nederlandse paus en je stopt op diverse mooie ‘beiaard-luisterplaatsen’. Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt de beiaard van de Goereese Toren bespeeld door stadsbeiaardier Jan Bezuijen.

Deelname aan de stadswandeling kost € 7,50 per persoon, dit is inclusief een glaasje Goereese Port bij hotel de Gouden Leeuw. Een glaasje fris, thee of koffie kan natuurlijk ook. Reserveren kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789. Let op, aanmelden kan tot en met woensdag 31 juli.

Palingrookwedstrijd

In de Jachthaven van Stellendam is op vrijdag 9 augustus een palingrookwedstrijd. Van 9.00 tot 16.00 uur zullen er ook diverse kramen te vinden zijn en worden er demonstraties gegeven over vis roken. Er zijn diverse activiteiten te doen en tweedehands hengelspullen zijn te koop.

Vierde Diekdag

Op vrijdag 9 augustus is het alweer tijd voor de vierde Diekdag in Middelharnis. Van 12.00 tot 21.00 uur zijn er diverse kramen te vinden. Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de inwendige mensen en de kinderen. Leuk voor jong en oud dus.

Dagtocht Beleef Flakkee

Op zaterdag 10 augustus kun je mee met een dagtocht en beleef je Flakkee met levende geschiedenis. Ga vanaf Rotterdam met de georganiseerde museumbus naar het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk en de RTM in Ouddorp. Er zijn verschillende opstappunten vanaf Rotterdam.

In het Streekmuseum wordt je ontvangen door mensen in traditionele klederdracht en krijg je een kopje koffie met grootmoeders’ appeltaart. Je wordt rondgeleid door het museum waarna je een heerlijke lunch krijgt in de Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw.
’s Middags breng je een bezoek aan het RTM-museum in Ouddorp en maak je een rit in één van de prachtig gerestaureerde trams van de RTM.

Deelname kost € 49,90 per persoon, vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. De dagtocht duurt van 9.15 tot 18.30 uur.

Zomermarkt Goedereede

Op zaterdag 10 augustus is er van 9.00 tot 15.30 uur een zomermarkt in Goedereede. Er zijn zo’n 50 kramen in landelijke sfeer te vinden met om 11.00 uur een speciale veiling. Toegang en parkeren zijn volledig gratis. De markt is te vinden aan de Hondsweg 27a in Goedereede.

Klaverjasdrive

Op vakantiepark het Toppershoedje is op zaterdag 10 augustus een echte klaverjasdrive. Deze duurt van 10.00 tot 20.00 uur. Deelname bedraagt € 30,- per persoon, dit is inclusief lunch en diner. Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan bij de receptie van de camping of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Huifkartocht door Ouddorp

Op zondag 11 augustus kun je mee met een huifkarrit van Jan Plezier. Om 18.30 uur vertrekt deze vanaf PSC de Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48 in Ouddorp. De tocht gaat door Ouddorp en de omgeving. Bereid je voor op een comfortabele rit langs de Kwade Hoek, wie weet kun je reeën spotten. Ook gaat de rit door de oude Oostdijk.

Na afloop staat er koffie, thee en een ijsje klaar voor de deelnemers. Volwassenen mogen mee voor € 14,- persoon en voor kinderen is dat € 11,50 (van 4 tot en met 12 jaar). Reserveren en betalen kan uitsluitend bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. De start is bij PSC de Dijkgraaf aan de Hofdijksweg 48 in Ouddorp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen