GO Sports 2020 zijn dé Flakkeese Olympische Spelen

Foto: PR GO Sports 2020

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Toch zijn er veel mensen die niet sporten. Geen tijd, ze vinden het niet leuk of ze weten niet wat ze moeten doen. Tijd om daar verandering in te brengen.

Door Sam Fish

“GO Sports 2020 is een soort Flakkeese versie van de Olympische Spelen,” vertelt organisator Ben de Neef. “We hebben een openingsceremonie en nog een ceremonie als afsluiting. En we gaan een medaillespiegel samenstellen waarin de dorpen het tegen elkaar opnemen. Het is leuk voor jong, oud, beperking of niet. Iedereen kan mee doen.”

Sporten

GO Sports 2020 is een week lang sporten. Natuurlijk niet aan één stuk door, maar de hele dag is er wel iets te doen. “Er zijn zowel clinics als wedstrijden en demonstraties,” vertelt Ben. “We hebben op dit moment al een goed gevuld programma van verschillende verenigingen op Goeree-Overflakkee, dus er is echt voor iedereen wel iets te doen wat ze kunnen en leuk vinden.”

En dat allemaal vindt plaats in en rond de Staver. “Misschien dat we sommige sporten op een locatie moeten doen, maar in principe is alles in en rond de Staver, inderdaad,” laat hij weten. “We mogen ook gebruik maken van het veld bij Tieleman, dus het is allemaal lekker dicht bij elkaar.”

Aankleding

En ook voor de mensen die echt totaal niet van sport houden zijn de sportdagen leuk. “We kleden het evenement aan met een horecaplein, er komt een klein sportmuseum in samenwerking met het Streekmuseum en er zullen bandjes op komen treden,” vertelt Ben. “Er is dus echt aan iedereen gedacht en het wordt een evenement voor het hele gezin. Maar het belangrijkste is toch wel dat we mensen kunnen verleiden om ook te gaan sporten.”

GO Sports 2020

Tijdens de GO Sports 2020 kunnen er een hoop sporten beoefend worden door iedereen die mee wil doen. Hoewel sommige sporten om veiligheidsredenen niet zomer door iedereen gedaan kunnen worden is er nog genoeg over. Denk bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, biljarten, boksen, bowlen, gymnastiek, hockey, honk- en softbal, rugby, volleybal, yoga, dammen en schaken, darten, jeu de boule, judo, karate, tafeltennis, tennis turnen, beachvoetbal, wielrennen en wordt er gekeken wie de sterkste man en vrouw van Goeree-Overflakkee zijn. Dat wil je toch niet missen? GO Sports 2020 vindt plaats van 17 tot en met 25 juli. Kijk voor meer informatie op de website www.go-sports-2020.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen