Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Open dag bio-boerderij

Op dinsdag 9 juli opent de bio-boerderij van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is inclusief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-iis proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

In je element

Op dinsdag 9 juli kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op donderdag 4 juli kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Boerendag met wandeling

Op woensdag 10 juli is er een speciaal arrangement bij Agrariër Breen aan de Westerloosedijk 10 in Goedereede. Van 10.00 tot 15.00 uur krijg je een rondleiding over het terrein, een lunch in de stallen en ga je per fiets naar Volgerland. Daar krijg je een wandeling met gids van natuurmonumenten. Aanmelden is verplicht en kan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. Deelname is € 30,- per persoon.

Natuurexcursie Kade Hoek

Op woensdag 10 juli kun je mee doen aan de natuurexcursie ‘Wat gebeurt er op de Kade Hoek’. De excursie start vanaf parkeerplaats De Kwade Hoek aan de Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Meedoen kan al voor € 3,- per persoon. Aanmelden is verplicht en kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789.

In je element

Op woensdag 10 juli kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 19.30 en 20.30 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats op het strand Flaauwe Werk in Ouddorp. Er is een vrije inloop, verzamelen bij de trap van het strandpaviljoen. Het gaat alleen door bij droog weer. Meedoen kost € 8,50 per persoon. Meer informatie krijg je door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Rondleiding bunkerroute

De stichting WO2GO organiseert voor woensdag 10 juli een rondleiding over de bunkerroute op de Punt bij Ouddorp. Bezoekers krijgen een rondleiding langs de diverse bunkers, waarbij er onder meer verteld wordt over de historie van het complex. Tevens is er de mogelijkheid om een bunker van binnen te bekijken, iets wat normaal gesproken niet mogelijk is.

Deelnemen kan al voor € 3,50 per volwassenen en € 2,50 voor een kind van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis mee. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789.

Dagtocht Beleef Flakkee

Op donderdag 11 juli kun je mee met een dagtocht en beleef je Flakkee met levende geschiedenis. Ga vanaf Rotterdam met de georganiseerde museumbus naar het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk en de RTM in Ouddorp. Er zijn verschillende opstappunten vanaf Rotterdam.

In het Streekmuseum wordt je ontvangen door mensen in traditionele klederdracht en krijg je een kopje koffie met grootmoeders’ appeltaart. Je wordt rondgeleid door het museum waarna je een heerlijke lunch krijgt in de Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw.

’s Middags breng je een bezoek aan het RTM-museum in Ouddorp en maak je een rit in één van de prachtig gerestaureerde trams van de RTM. Deelname kost € 49,90 per persoon, vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] De dagtocht duurt van 9.15 tot 18.30 uur.

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op donderdag 11 juli kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Kringloopmarkt

Op zaterdag 13 juli is er een kringloopmarkt in de ring van Ouddorp. De organisatie is in handen van de Doopsgezinde Kerk.

Flakkeese Molendag

Op Goeree-Overflakkee zijn op zaterdag 13 juli alle elf de molens open voor publiek tijdens de Flakkeese Molendag. Deze dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Deze dag wordt er tevens extra aandacht geschonken aan de verdwenen molens op het eiland en veel interessante en spannende verhalen over de geschiedenis van de molens. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op www.gomolens.nl.

Open imkerijdag

Op zaterdag 13 juli is het open imkerijdag op Goeree-Overflakkee. Verschillende bijenstallen in imkerijen zijn deze dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en de deelnemers op www.bijengo.nl.

Jaarmarkt Herkingen

Op zaterdag 13 juli is in Herkingen alweer de 35ste jaarmarkt in de dorpskern. De toegang is gratis.

'

Reacties

article
14906
Deze week op Goeree-Overflakkee
Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/entertainment/14906/deze-week-op-goeree-overflakkee-30/
2019-07-07T11:07:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2019/07/07100756/WhatsApp-Image-2019-07-07-at-10.07.40.jpeg
activiteiten, Agenda, evenementen
Entertainment, Nieuws