Blokfluitfestijn van het Muziekgebouw GO

Foto: PR Muziekgebouw GO

Op dinsdag 18 juni verandert de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis in een heus concertgebouw. Muziekgebouw GO geeft dan namelijk een blokfluitconcert.

Dertig leerlingen brengen deze avond muziek ten gehore, onder leiding van Rik Melissant. De presentatie is in handen van Elly Bakker. Het is een avond vol variatie aan spelers. De jongste is 6 jaar en net begonnen, de oudste is bijna 70 en speelt mee in het ensemble ‘Cunando’. De één heeft een half jaar les, de ander al 10 à 12 jaar. Samen zullen zij de hele blokfluitfamilie laten horen, van de kleine sopranino tot en met de grote contrabasblokfluit.

Muziek

Het repertoire heeft voor ieder wel wat wils. Het begint bij oud-Hollandse liedjes en loopt door naar solosonates uit de barok tijd. De meest gevorderde leerlingen laten een 4-stemmig concert horen van J. Chr. Schickhardt op altblokfluiten. Hierbij bespeelt Rik het klavecimbel.

Ook muziek uit de twintigste eeuw zal te horen zijn in de pittige Concertino voor sopraan blokfluit van D. Hellbach met pianobegeleiding. Als tutti-stuk wordt door een 20-tallig blokfluitensemble de ‘Capriol Suite’ van P. Warlock gespeeld. In dit stuk is de gehele blokfluitfamilie te horen.

Toegang

De avond is volledig gratis toegankelijk voor iedereen. Vooraf reserveren is niet nodig, maar vol is vol. Het concert start om 19.00 uur en de deuren openen ongeveer een half uur eerder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden