Nu ook de vlag van Goedereede te koop

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee timmert de laatste tijd behoorlijk aan de weg. Dit is terug te zien in het toenemend aantal bezoekers. Maar dat is niet alles.

Met de verkoop van onderzettertjes in het lokale dialect en de dorpsvlaggen van geheel Goeree-Overflakkee probeert het museum de lokale identiteit te versterken. Ditmaal presenteert het Streekmuseum van Goeree-Overflakkee de stadsvlag van Goedereede.

De vlag van Goedereede is de nieuwste aanwinst in het rijtje vlaggen dat het museum al verkoopt; Ouddorp, Stellendam, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Middelharnis, Nieuwe-Tonge en Den Bommel.

De vlag van Goedereede is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1817. Goedereede was toen nog een zelfstandige gemeente. Na de samenvoeging met Ouddorp en Stellendam in 1966 werd het wapen aangepast en kreeg het water in het wapen de kleur blauw. Bij het maken van de vlag is er bewust voor gekozen om terug te gaan naar het oorspronkelijke wapen.

De vlag is tot stand gekomen in samenwerking met de organisatie van de Portdagen. De organisatie van de Portdagen zou het leuk vinden als de inwoners van Goedereede met de Portdagen de vlag willen uithangen. De Portdagen vinden dit jaar plaats op 14 en 15 juni.

Een vlag kost slechts 25 euro en is te koop in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee aan de Kerkstraat in Sommelsdijk. Deze is dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14.00 tot 17.00 uur.

Met de aankoop van de vlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen.

Reacties