Expeditie Haringvliet weer van start

Foto: PR Expeditie Haringvliet

Op zaterdag 1 juni is het nieuwe seizoen van Expeditie Haringvliet weer van start gegaan. Al varend genieten van de prachtige natuur rondom het Haringvliet met een schipper aan boord die je mee neemt op avontuur naar diverse bestemmingen.

Expeditie Haringvliet start in de weekenden van juni op zaterdag en zondag. Er worden twee routes gevaren door twee schepen, te weten: Linquenda II en de Heicondias.

Linquenda II vaart vanaf Hellevoetsluis en de Heicondias vaart vanaf Nieuwendijk. Beide varen op het Haringvliet diverse routes. In de maanden juli en augustus varen de schepen zes dagen per week en in september wordt er alleen in de weekenden gevaren.

Varen vanuit Hellevoetsluis en Nieuwendijk

Vanaf Hellevoetsluis vaart de Linquenda II diverse routes met als bestemmingen Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten. Jan en Simone Ruitenga zijn de schippers op de Linquenda II en nemen de passagiers graag mee het Haringvliet op.

Vanuit Nieuwendijk vaart de Heicondias waar al vier generaties kennis en ervaring aan boord zit. Huib Bijl is de schipper en samen met zijn vrouw Eva neemt hij je graag mee het Haringvliet op. Vanuit Nieuwendijk zijn er routes met als bestemmingen Willemstad, Tiengemeten, Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet.

Meer informatie

Op de website van Expeditie Haringvliet vind je alle informatie. Vaar dit seizoen mee en ga op Expeditie Haringvliet! Het is aan de passagier om te kiezen voor een enkele reis en vanaf de bestemming terug te fietsen of voor een dagkaart en de hele dag gebruik te maken van het schip.

De website expeditie Haringvliet is een initiatief van de samenwerkende gemeentes en provincie. Het doel van deze website is om de beleving van het Haringvliet en de verbinding over het water in de schijnwerpers te zetten. Het uitgangspunt is de bezoekers en inwoners van het gebied te inspireren om het Haringvliet te ontdekken. De expeditie start klein, maar de ambitie is om verder te groeien in het aanbieden van een unieke belevenis op het water.

Reacties