Menheerse Havendag groter dan ooit

Foto: Sam Fish

Nog nooit is er zoveel te doen geweest tijdens de Menheerse Havendag als dit jaar. Vier dagen lang is het feest in het centrum.

De kermis op het Spuiplein begint dit jaar al op woensdag 29 mei, een dag eerder dan voorgaande jaren. Deze is zelfs op Hemelvaart donderdag ’s middags te bezoeken.

Historische opening

Traditiegetrouw wordt de Havendag op vrijdagavond 31 mei geopend met een heuse vlootschouw. De schepen vertrekken rond 18.00 uur vanaf het Havenhoofd richting de havenkom waar ze warm worden ontvangen door een brassband met danseressen.

Rond hetzelfde tijdstip zal ook een grote groep historische fietsen richting de havenkom komen vanaf het strandje. Spreekstalmeester Fred Götzeberger zal kort wat vertellen over de boten en fietsen die binnenkomen.

De officiële opening wordt afgesloten door twee vissers met hun dames in klederdracht. Zij zullen namens het Streekmuseum in Sommelsdijk de vlag van Middelharnis overhandigen aan wethouder Tea Both. Via een erehaag van de scouting Stellendam zal ze de vlag hijsen. Daarmee is de Havendag echt begonnen en kunnen de festiviteiten van start.

Zaterdag 1 juni

Buiten de Havenkom en de Voorstraat is dit meer te beleven dan tijdens eerdere edities. Er zijn meer kramen door de Jaarmarkt van de Hervormde Gemeente Middelharnis. Achter het Oude Raadhuis aan het einde van de Voorstraat is tevens een eetplein ingericht met gezellig terras en is er genoeg te doen voor jong en oud.

Ook komt er in de Nieuwstraat een sportplein waar verschillende demonstraties worden gegeven. En het ‘De Vogel Kinderplein’ is ook weer aanwezig tijdens de Havendag. Rond de haven zelf kunnen verschillende Oud Hollandsche Spelletjes gespeeld worden, zingt het Flakkees Piratenkoor een aantal nummers en is er de hele dag muziek van DJ THOMM.

Muziek onder D’n Diek.

Buiten de muziek aan de haven kan er ook in het centrum gedanst en meegezongen worden. Op het Diekhuusplein zullen zaterdag diverse bands optreden als Millfist, The Legendary Orchestra of Love en de Firma Ongeregeld.

Dankzij het Diekhuus is er een gezellig terras ingericht en zullen er ook diverse andere versnaperingen te krijgen zijn.

Bezoek het eiland Bliek

Vanaf het havenhoofd verzorgt Staatsbosbeheer een pendeldienst naar het nieuwe eiland Bliek om de vogelkijkhut te bezoeken. Tevens zal een boswachter ter plaatse enthousiast vertellen over de omgeving. Over vervoer hoeft u zich geen zorgen te maken want tussen de buitenhaven, de werf en diverse parkeerterreinen zullen diverse verschillende vormen van pendeldiensten beschikbaar zijn. De scouting van Stellendam zorgt voor pendeldiensten door het Havenkanaal, het treintje rijd over het industrieterrein en twee RTM bussen zorgen dat je ook kan parkeren bij Tieleman en bij gemeente Middelharnis.

Vuurwerk

Rond 22.45 uur wordt de Menheerse Havendag weer afgesloten met een spetterende Vuurwerkshow, verzorgd door de vrienden van Havendag. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de Oosthavendijk tussen Hernesseroord en de Werf in. Dat betekent niet dat het hele feest meteen is afgelopen. Zowel op het Vingerling als bij de Menheerse Werf gaat het feest nog door tot in de late uurtjes.

Het volledige programma en actuele informatie kan je vinden op de website van de Menheerse Havendag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen