Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; xxolgaxx

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Sjoelmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 mei een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. De middag start rond 13.30 uur en de entree bedraagt € 4,- per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Zen in het zand

Een heerlijke meditatiewandeling in natuurgebied de Kwade Hoek. Ervaring met Zen-meditatie is niet nodig. Het is wel belangrijk om een zitkussentje of –bankje mee te brengen en zorg voor goede kleding en schoenen. De wandeling start om 19.30 uur precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang is iedereen daar weer terug.

Spreekuur Dementie

De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis en Ouddorp over dementie. De collectie is niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Eén van de boeken in de Geheugenbibliotheek is ‘Een onvergetelijke reis’ van Michale Zoodorian. Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent.

Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar je terecht kunt met allerlei vragen.

Spreekuur Dementie | Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 28 mei | tijd 14.00 tot 15.00 uur | toegang gratis

Breicafé Den Bommel

Woensdag 29 mei is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Het café is geopend van 19.30 tot 22.00 uur en de entree bedraagt € 1,75 per persoon. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Voorleesmiddag

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kleine kinderen. Daarom wordt er iedere week voorgelezen in bibliotheek Middelharnis! Daarnaast kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek en boeken lenen vol met verhalen, gedichtjes en liedjes. Elk kind is uniek en leest op zijn eigen manier. De Bibliotheek heeft voor elk kind een passend boek!

Bibliotheek Middelharnis | Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis

Digitaal Oefencafé

Iedere vrijdag kun je tussen 10.00 en 11.30 uur terecht bij het Digitaal Oefencafé in bibliotheek Middelharnis. Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied: van het installeren van een programma tot het sturen van een email. Maar ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop of vragen hebt over het rubriceren van foto’s op je computer.

Daarnaast kunnen cursisten van de cursus Klik&Tik het Digitaal Oefencafé gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team van vrijwilligers aanwezig je om een stapje verder te helpen.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis

Jaarmarkt Ouddorp

Vrijdag 31 mei is er een gezellige braderie bij de Dorpskerk in Ouddorp. Van 9.00 tot 15.30 uur zijn er verschillende kraampjes te vinden en is er een inloopconcert en orgelspel. Uiteraard is er ook eten en drinken verkrijgbaar en is er gezorgd voor een terras. En ook voor de kinderen is er genoeg te doen.

Kaarttoernooi

Op zaterdag 1 juni organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50.

U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen