Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Firmbee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Sjoelmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 29 april een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

Cursus fotografie met mobiel
Maak je vaak foto’s met je mobiel, maar zou je daar wel eens wat beter in willen worden? Dan is er op maandag 29 april een cursus fotograferen met je mobiel. De twee uur durende cursus start om 13.00 uur en wordt gegeven door Marja Bodt. Meedoen kost 29,50 per persoon, per les. Meer informatie en aanmelden via [email protected].

Open dag bij bio-boerderij
Op dinsdag 30 april opent de bio-boerderii van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-iis proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is incluesief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

Presentatie WO2GO
Woensdag 1 mei heeft de 55+ club in Ouddorp dhr. Raadgever van de oorlogsgravenstichting uitgenodigd voor een middag die in het teken staat van de dodenherdenking. De prijs van deze bijeenkomst bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

In Nederland zijn 180.000 mensen door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië en tijdens recente vredesmissies. Al deze mensen hebben een verhaal, hoe kort en eenvoudig ook. De Oorlogsgravenstichting wil de herinnering aan deze mensen levend houden. Dit doen zij door deze verhalen te verzamelen en te delen op hun website en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven overal in de wereld. Zij geloven dat het vertellen van deze verhalen bijdraagt aan het besef dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn.

Boek & Film
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Leen een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Voorafgaand aan de film, kun je een exemplaar van het boek lenen in de bibliotheek, zodat je boek en film optimaal kunt vergelijken.

Deze avond wordt de film naar het boek ‘Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsy’ van Ann Shaffer en Annie Barrows vertoond. De film vertelt het verhaal van Juliet, een jonge schrijfster uit Londen. Bij toeval komt zij in contact met een aantal bewoners van Guernsey, die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontspint zich een levendige correspondentie tussen de schrijfster en de eilanders. Juliet raakt gefascineerd door de verhalen en de kleurrijke karakters van de leden van het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey.

Bibliotheek Ouddorp | Woensdag 1 mei | Tijd 19.30 tot 21.30 uur | Toegang € 7,50/€ 5,- voor bibliotheekleden

24 uurs event voor Roparun
Voetballiefhebbers mogen vrijdag 3 en zaterdag 4 mei alvast markeren in hun agenda. Er is dan namelijk in het Prieel van de Staver een 24 uur durend pannakooitoernooi. Wouter Bakelaar en Frank Post nemen het op tegen iedereen die het aandurft. Met 148 wedstrijden in 24 uur willen de twee namelijk zoveel mogelijk geld ophalen voor de Roparun. De twee hebben het evenement opgezet in samenwerking met het Roparunteam van Goeree- Overflakkee.

Naast het pannakooi duel is er ook een braderie en een avondfeest. De duels starten op vrijdag 3 mei om 15.00 uur en de heren zullen de hele nacht doorgaan met voetballen tot de volgende dag 15.00 uur. Aanmelden om mee te doen aan de duels kan via de website van het evenement. Voor meer informatie over de invulling van de dag kan er gekeken worden op de evenementpagina van Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen