Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Kijk bij de Boer

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kijk bij de Boer
Het is inmiddels traditie dat verschillende agrarische bedrijven op Goeree-Overflakkee hun deuren openen voor publiek op tweede Paasdag. Zo ook dit jaar. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen jong en oud een kijkje nemen achter de schermen bij de Flakkeese boer. De toegang is geheel gratis. Kijk voor de deelnemende bedrijven op www.kijkbijdeboer.nl.

Familie natuur-excursie
Op maandag 22 april kunnen gezinnen meedoen aan de familie excursie ´Planet Earth Animal Kids´. Deze excursie vertrekt om 11.00 uur vanaf het Informatiecentrum Grevelingen aan de Brouwersdag in Ouddorp. Met een app kunnen virtuele dieren worden gevangen in de natuur, maar er worden ook levende dieren gezocht met de boswachter.

De excursie is speciaal voor families met kinderen tot 12 jaar. Daarbij mogen de volwassenen mee voor € 5,- per persoon en kinderen tot 12 jaar voor de helft. Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg in Ouddorp.

Start nieuw RTM-seizoen
Op maandag 22 april is de opening van het nieuwe rijseizoen van de RTM in Ouddorp. Om 11.45 uur, 13.30 uur en 15.30 uur vertrekt er een tram vanaf de RTM-remise aan de G.C. Schellingerweg 2 op de Punt in Ouddorp. Ook is deze dag het museum geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de website van de RTMof bij het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg in Ouddorp.

Creatieve avond
Op dinsdag 23 april is er in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede een creatieve avond. Van 19.00 tot 22.00 uur is iedereen welkom met eigen handwerkjes. Ook wordt er een workshop georganiseerd. De entree bedraagt € 1,- per persoon.

Voor de jeugd van vroeger
Op woensdag 24 april viert de 55+ club in de Dorpstienden haar 12,5-jarig jubileum. Voor deze feestelijke middag heeft de club Sjaco van ‘Voor de jeugd van vroeger’ uitgenodigd. Zoals de titel al doet vermoeden neem Sjaco u mee terug naar uw jeugd. Samen met u zet hij de bloementjes buiten en kunt u genieten van echte klassiekers. Denk hierbij aan de seventies hits De clown, ’t Is weer voorbij die mooie zomer en De vlieger. Hij gaat nog verder terug in de tijd met Weet je nog wel…?, Daar bij die molen, en We laten de sterren flonkerend aan de hemel staan.

Het concept van ‘Voor de jeugd van vroeger’ is dat er menukaarten uitgedeeld worden. Hiervan mag u zelf een liedje (Engels- of Nederlandstalig) uitkiezen. U stelt dus zelf het programma samen. Tussen de liedjes door vertelt hij anekdotes over vroeger. U kunt zich voor deze gezellige middag aanmelden bij Joke van Dam tot 22 april door te bellen met 0187 682319. De entree bedraagt € 5 dit is inclusief een kopje koffie of thee. Albert Heijn Ouddorp zorgt voor gebak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN  tel. 0187 483366 e-mail: [email protected].

Breicafé
Woensdag 24 april is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom het breicafé in de Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 – 22.00 uur. Entree € 1,75. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Taalcafé
Woon je al een tijd in Nederland en wil je beter Nederlands leren spreken? Of begin je net met het leren van de Nederlandse taal? Kom naar het Taalcafé in de bibliotheek van Middelharnis! Tijdens het Taalcafé praten we met elkaar over een bepaald onderwerp. Natuurlijk in het Nederlands! Het maakt niet uit wat je niveau is; iedereen kan meedoen. Zo oefenen we met elkaar om beter Nederlands te leren spreken. Bij het Taalcafé staat het beter leren spreken voorop, maar natuurlijk ontmoet je ook nieuwe mensen en is het vooral ook heel gezellig!

Bibliotheek Middelharnis | Iedere donderdagmiddag | tijd 13.30 tot 15.00 uur | toegang gratis

Workshop mandala’s tekenen
In theetuin de Bongerd in Herkingen is op donderdag 25 april een workshop mandala’s tekenen. De workshop duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Deelname kost € 10,- per persoon, dit is inclusief materialen en thee en koffie. Meer informatie en aanmelden voor de workshop kan door te mailen naar [email protected] of bel met 06 52 28 63 66.

44ste omloop Menheerse
Op zaterdag 27 april vindt in Middelharnis alweer de 44s omloop plaats. Deze 6,8 km prestatieloop start en eindigt op het Diekhuusplein. Startschot om 10.30 uur, aanmelden kan ter plaatse banaf 9.00 uur voor € 7,50. Aanmelden kan ook vooraf, dan kost het 5 euro per persoon. Dit kan via www.avflakkee.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen