Nu ook de vlag van Stellendam te koop

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is voornemens van alle dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee de dorpsvlag uit te geven. Dit in navolging van het succes met de vlag van Sommelsdijk en Middelharnis.

De derde vlag in de reeks dorpsvlaggen is die van Stellendam. Volgens sommigen een van de mooiste wapens van Goeree-Overflakkee.

De vlag van Stellendam is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1817. Stellendam was toen nog een zelfstandige gemeente. Op de vlag staat een witte zwaan zwemmende op een zee, gegolfd van 6 stukken van zilver en sijnople.

Een vlag kost slechts 25 euro. De vlag is te koop in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag 14.00 tot 17.00 uur. Met de aankoop van de vlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.

Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen. Wilt u ook eigenaar worden van de vlag van uw dorp? Geef aan van welk dorp u de vlag wilt kopen via de website: www.streekmuseum.nl/vlag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen