Nieuwe parkeerplaatsen voor centrum Ouddorp

Foto: Sam Fish

Het centrum van Ouddorp is sinds vrijdagochtend officieel 143 parkeerplaatsen rijker. Al jaren kampte Ouddorp volgens het verkeerscirculatieplan met een tekort aan parkeerplekken.

Door Sam Fish

“Het is niet gebruikelijk om elk parkeerterrein te openen, maar dit is toch wel een momentje,” zegt wethouder Peter Feller tegen alle aanwezigen in de Dorpstienden. “We hebben lang gesproken over het gebruiken van het terrein van de Goudsmiene. Het heeft verschillende eigenaren gehad en het heft dan ook even geduurd tot we tot een overeenkomst kwamen.” Al jaren keek de gemeente naar verschillende locaties voor een nieuw parkeerterrein dicht bij het centrum, maar de huidige locatie bleef toch elke keer de beste.

De onderhandelingen startten in 2017 en in goed overleg met de omgeving is inmiddels het parkeerterrein gerealiseerd. Daarbij hebben omwonenden wel aangegeven graag een paneel te zien met een stukje geschiedenis over de locatie.

“Firma Lindeloof heeft de afgelopen tijd goed werk geleverd, we hebben goed contact met hen gehad en ze zijn heel open geweest over de werkzaamheden,” zegt Feller. “Bij deze dus nogmaals dank. Hopelijk kunnen we hiermee tegemoet komen aan de vraag naar parkeerplaatsen. Vooral tijdens evenementen en de komende zomerperiode.”

Openingshandeling
Om de opening van het parkeerterrein helemaal officieel te maken vertrekt de hele groep vanaf de Dorpstienden naar de Goudsmiene. Daar mogen wethouder Feller en BIZ-voorzitter Arjan van der Hoek samen symbolisch de laatste stenen neerleggen. Daarvoor krijgen ze zelfs kniebeschermers, handschoenen en een feloranje jasje aan. “Geen helm?” grapt Feller nog.

“Het is een heel lang traject geweest tot realisatie. Namens de BIZ in Ouddorp wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar de gemeente en de Firma Lindeloof voor de goede samenwerking,” aldus Van der Hoek.

Goudsmiene
Het nieuwe parkeerterrein beschikt over 143 parkeerplaatsen en is bereikbaar vanaf de Spaanseweg en het verlengde van de Dorpstienden. In totaal heeft het parkeerterrein 1,6 miljoen euro gekost, waarvan de meeste kosten aan het opkopen van de kavels hingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen