Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Leo Timmers

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Sjoelen
De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 28 januari een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon, dit is inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Informatiemiddag vishandel
Woensdag 30 januari is er een informatiemiddag over de vishandel bij de 55+ club in Ouddorp. Vishandel Hameeteman is uitgenodigd om iets te komen vertellen over het bedrijf. U maakt kennis met verschillende soorten vis en er is een interactief gedeelte. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail: [email protected]

Cursus over de Prerafaëlieten
Op vrijdag 1 februari start in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk de cursus ‘De Prerafaëlieten’. Deze driedelige cursus behandelt de schilderkunst van de Engelse kunstenaarsbeweging uit de 19e eeuw, die in de kern bestond uit een groep vrienden: de Broederschap van de Prerafaëlieten.

Enkele namen die in de cursus aan bod komen, zijn: John Everett Millais, William Holman Hunt, Dante Gabriel Rossetti en John William Waterhouse. Hoe kort het hoogtepunt van deze broederschap ook is geweest, de invloed op de volgende generatie was groot en is bijvoorbeeld bij Nederlandse kunstenaars te herkennen in het werk van Aldema-Tadema, Matthijs Maris en Jan Toorop. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met KCE GO

Remonstrantse Kerk Sommelsdijk | Startdatum: vrijdag 1 februari | tijd 10:00-12:00 uur | aantal lessen: 3 | Prijs € 37,50

Kaarttoernooi
Op zaterdag 2 februari organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer.

In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Theatervoorstelling – Een huis voor Harry
Ter afsluiting van de Nationale Voorleesdagen 2019 presenteert strandtheater Houten Kaap op zaterdag 2 februari om 11.00 uur een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar over het Prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

In deze intieme voorstelling zien we Harry; een tevreden huiskat die graag binnen is. Het huis is groot genoeg en Harry heeft niet zo veel nodig. Maar wist je dat er maar één vlinder nodig is om dat te vergeten?! Met veel plezier neemt De Toren van Geluid de kinderen mee in dit kleine, muzikale avontuur over het grote (on)bekende. Over het uitslaan van je vleugels. En het terecht komen op je pootjes. Om te zien wat je eerder niet zag… Het gezelschap maakte met veel succes eerder o.a. voorstellingen rondom de bekende poezen Pim & Pom en de voorstelling Ssst! De tijger slaapt (prentenboek van het jaar 2018).

Tickets voor deze voorstelling kosten €8,75 en zijn online te bestellen via houtenkaap.nl of te koop bij de recepties van Landal Strand Resort Ouddorp Duin en Vakantiepark De Klepperstee en via VVV Goeree-Overflakkee.

Derde Kaapse Comedy Night
Na het grote succes van deel 1 en 2 kon een derde editie van de ‘Kaapse Comedy Night’ niet uitblijven. De datum die hiervoor in de agenda gemarkeerd kan worden is zaterdag 2 februari om 20.30 uur.

Cabaretier en MC van deze avond, Max van den Burg, heeft Daan van der Hoeven, Kim Schuddeboom en Marco Lopes, drie rijzende sterren in het comedy circuit, uitgenodigd om het publiek te vermaken met hun heerlijke humor. Samen gaan deze drie jonge, talentvolle comedians er in een intieme setting een heerlijke avond van maken met 100% lachgarantie en veel interactie met het publiek. Zorg dat je erbij bent! Bestel nu je kaarten (à €15,50) via houtenkaap.nl of koop ze aan de recepties van Landal Strand Resort Ouddorp Duin en Vakantiepark De Klepperstee of bij VVV Goeree-Overflakkee.

Voor meer informatie over de comedians en video’s kun je kijken op de Facebookpagina van de Houten Kaap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen