Tweede editie minifestival Onderwater in Diekhuus

Foto: PR Onderwater festival

Voor de tweede keer organiseert de Flakkeese band Charades samen met popstichting Jailhouse het minifestival Onderwater. Dit keer met het thema ‘Hoest noe?’.

Door Sam Fish

Bij deze tweede editie van Onderwater draait het allemaal om het talent van Flakkeese bodem die regelmatig hun muzikale klanken buiten het eiland laten horen. Soggy B, Goldfish, Dion Roman en Charades zijn een aantal van deze artiesten en keren op zaterdag 2 maart terug naar het eiland voor een minifestival in het Diekhuus te Middelharnis. Deze avond geven zij antwoord op de vraag ‘Hoest noe?’ en laten horen waar zij de laatste tijd mee bezig zijn geweest.

Het festival start om 19.30 uur en zal duren tot in de late uurtjes. Kaarten zijn al verkrijgbaar via de website van het Diekhuus of op de avond zelf aan de deur, mits het nog niet uitverkocht is natuurlijk. De avond wordt afgesloten in de foyer van het Diekhuus met een DJ set van DJ FredxSjon.

Dion Roman
De zanger, schrijver en multi-instrumentalist bewandelt op avontuurlijke wijze de paden van rockmuziek en elektronische muziek. Zijn liedjes klinken dromerig, dramatisch, euforisch en nemen je mee terug naar de hoogtijdagen van ‘new wave’ uit de jaren ’70 en ’80. Samen met Ian Meesters (toetsen en samples) zorgt hij op het podium voor een groots en vol geluid. In het voorjaar van 2018 is zijn debuut EP ‘A Welcoming Gift’ digitaal uitgebracht door het Amsterdamse label Dox Records. Dit jaar zal zijn debuutalbum uigebracht worden. Tijdens Onderwater zullen er veel nieuwe nummers van zijn nog te verschijnen album gespeeld worden.

Soggy B
Tijdens de tweede editie van Onderwater zit de zevenkoppige rockformatie midden in haar ‘The Last Waltz’-tour, vernoemd naar de film van het laatste concert van The Band. Bij dit optreden kwamen vele grootheden langs om hun eer te betonen aan The Band. Denk hierbij aan Ringo Star, Neil Diamond, Eric Clapton en Bob Dylan. Soggy B geeft op deze zelfde manier haar eerbetoon aan The Band. Vintage swing uit de jaren 60 met veel aandacht voor meerstemmigheid.

Charades
Paradiso, meerdere shows rondom Eurosonic Noorderslag 2018/2019, support act voor Racoon en ga zo maar door. Charades werkt hard en wil een permanente indruk achterlaten op het muzikale landschap van Nederland en het liefst ook het buitenland.
De muziek die de band maakt valt het beste te omschrijven als dromerige alternatieve rock met een grungy emo twist. Bitterzoete klanken gedragen door duidelijke frustratie die onder je huid kruipen en af en toe de haren overeind laten staan. In samenwerking met de Vlaamse producer Michiel de Maeseneer, onder andere verantwoordelijke voor de laatste plaat van Balthazar, heeft de band rond de jaarwisseling haar nieuwste materiaal op de band gezet.
Dat er in 2019 een nieuwe EP van Charades zal uitkomen staat vast, maar hoe en wat? Dat laten ze weten op Onderwater in Diekhuus.

Goldfish
Goldfish is de opleidingsband van popstichting Jailhouse en wordt ook wel de kweekvijver van het lokale talent genoemd. Onder begeleiding van Arno en Julia leren en ervaren jonge mensen met een passie voor muziek hoe het is om in een band te spelen en op het podium voor publiek te staan. Het beheersen van je instrument, discipline en resepect voor elkaar zijn allemaal dingen die voorbij komen als je in Goldfish speelt.
Goldfish komt bij elkaar om de leukste, bekendste en minder bekende liedjes nog leuker te maken. Lekker divers, daar houden ze van.
Oudgedienden van de band die deze zelfde avond het podium zullen betreden, leden van Charades en Dion Roman, laten zien dat na Goldfish de muzikale carrière zeker niet ophoudt.

Reacties