Inspiratiemiddag verhalengroepen op GO

Foto: Pixabay; Gellinger

Stichting ZIJN nodigt u uit voor een inspiratiemiddag op vrijdag 1 februari in het Wijkcentrum in Middelharnis.

Verhalen hebben we allemaal. Door verhalen te delen ervaren we gevoelens van herkenning, van meeleven en meegenieten. Deelnemers aan een verhalengroep zijn verteller én luisteraar. Vertellen kan over vroeger gaan maar ook over nu en straks. Wie zijn verhalen deelt, krijgt er veel voor terug: plezier, betekenisvol contact en samen werk maken van zingeving.

Stichting ZIJN biedt in de eerste helft van 2019 een training aan; Organiseren en begeleiden van een verhalengroep. Hiermee gaat de stichting in op de behoefte aan activiteiten voor betekenisvolle ontmoeting en zingeving. Deskundige en enthousiaste (vrijwillige) begeleiders zijn cruciaal. Zij kunnen zorgen voor een plezierige sfeer, inspirerende thema´s en een rijke oogst aan verhalen. Maar wat zijn verhalengroepen? En waarover gaat de training?

Op deze middag laat Stichting Platform Levensverhalen u ervaren hoe divers Verhalengroepen kunnen zijn; en wat het delen van verhalen teweeg kan brengen.

Het platform is sinds 2007 het landelijk netwerk van lokale verhalengroepen, vertelprojecten, seniorenkringen en verhalentafels. Anne van Delft is vertelkunstenaar en docent en heeft al 30 jaar ervaring met allerlei soorten Verhalengroepen en vertelprojecten. Anita Blijdorp is als trainer al 12 jaar verbonden aan Platform Levensverhalen. Meer op: www.stichtinglevensverhalen.nl.

Vindt u het plezierig om te luisteren naar het eigen verhaal van mensen? Vraagt u zich af wat een verhalengroep kan betekenen in uw netwerk? Wilt u leren hoe u verhalende gesprekken in een groep kunt begeleiden? Dan bent u van harte welkom op deze inspiratiedag. De toegang is gratis, wel vooraf aanmelden.

Aanvang 13.30 tot 16.00 uur in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, 3241AA in Middelharnis. Voor meer informatie en aanmeldden kunt u contact opnemen met Carla Vermeulen tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

Reacties