Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 14 januari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus aan de Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon, dit is inclusief koffie of thee.

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 16 januari een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Diekhuus Filmhuis – Escobar
Woensdag 16 januari wordt de film ‘Escobar’ (Loving Pablo) van regisseur Fernando León de Aranoa vertoond in de filmzaal van het Diekhuus in Middelharnis. met o.a. Javier Bardem, Penélope Cruz en Peter Sarsgaard. De film is geschikt voor 16 jaar en ouder en duurt 123 minuten.

Escobar (Loving Pablo) volgt het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van een van de grootste, rijkste en meest gevreesde drugshandelaren in de geschiedenis; Pablo Escobar (Javier Bardem). Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. In Escobar zie je dit keer door de ogen van de charmante journaliste Virginia Vallejo (Penélope Cruz) zijn leven en hun gepassioneerde en stormachtige affaire ten tijde van zijn terreur dat een heel land verwoestte…

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 16 januari 2019 | 20.00 uur | € 6,50 | Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Knutselmiddag
Woensdag 16 januari kun je knutselen bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Je kan je fantasie laten gaan en een leuke creatie maken. Iedereen is welkom van 4 t/m 12 jaar. De entree bedraagt €2,50 inclusief drinken en een snoepje. De middag begint om 14.00 uur en is weer afgelopen rond 15.30 uur.

Filmhuis – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Een filmhuisfilm heeft vaak de grote bioscoopzalen niet gehaald. Maar…dat betekent niet dat de film het niet waard is om bekeken te worden. Kijk en laat je verrassen! Op woensdag 16 januari wordt in De Overkant in Ouddorp de film Three Billboards Outsite Ebbing, Missouri getoond. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een Brits-Amerikaanse zwarte filmkomedie uit 2017 die geschreven en geregisseerd werd door Martin McDonagh. De hoofdrollen worden vertolkt door Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell.

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

De Overkant, Ouddorp | woensdag 16 januari | tijd 19.30 – 21.30 uur | toegang € 7,50 / bibliotheekleden € 6,50

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 16 januari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Sjoelclub
Stichting ZIJN wil in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 starten met een sjoelclub. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur of donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Per maand kost het € 5,50 incl. koffie of thee. Graag aanmelden bij Stichting ZIJN, telefoonnummer 0187-483366 (toets 1) of e-mail: [email protected]

Diekhuus Filmhuis – The Rider
Donderdag 17 januari vertoond Filmhuis Middelharnis de film ‘The Rider’ van regisseur Chloé Zhao. De film is geschikt voor 9 jaar en ouder en duurt 103 minuten.

The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf. Brady is een echte rodeorijder. Ook zijn vader, zusje en zijn verlamde vriend Lane, ooit een beroemde bull-rijder, zijn zichzelf. Een indrukwekkende scène waarin Brady een wild paard temt is zonder trucage gefilmd. De Amerikaanse-Chinese regisseur Chloé Zhao maakte eerder een film in het Pine Ridge reservaat en ontmoette daar Brady. Ze wist meteen dat ze met hem een film wilde maken over de unieke cultuur van de Indian cowboys, rechtstreekse afstammelingen van de Sioux stam. Het verhaal voor de film diende zich aan toen Brady een ongeluk kreeg.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 17 januari 2019 | 20.00 uur | € 6,50 | Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Muziektheater Zoet-Zuur
Op vrijdag 18 januari speelt Ryan van den Akker haar muziektheatervoorstelling ‘Zoet-Zuur’ in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

Actrice-zangeres Ryan van den Akker, bekend als hoofdrolspeelster uit tal van musicals, waaronder Cyrano, De Jantjes, Elisabeth, My Fair Lady en de stem van Alfred Jodocus Kwak is terug op het podium met haar eigenzinnige theatershow ‘Zoet-Zuur’. Een nieuwe ervaring op theatergebied. Samen met haar pianist/gitarist neemt zij u op indringende wijze mee naar de periode vanaf de jaren ’30 waarin de kleinkunst en het cabaret hoogtij vierden in een sombere tijd waarin het publiek behoefte had aan amusement en vrolijkheid.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | vrijdag 18 januari | 20.15 uur | € 17,50 (inclusief consumptie) | www.hetdiekhuus.nl

Bingo
Op vrijdag 18 januari is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke winterse maaltijd met een bingo. De maaltijd begint om 12.30 uur en kost € 10,- per persoon, dit is inclusief een drankje. Eén bingoboekje kost € 4,00 en twee boekjes € 7,00.

Deze middag wordt gehouden in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. U kunt zich opgeven voor 11 januari a.s bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bingo
Op zaterdag 19 januari is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden elf rondjes gespeeld en er zijn weer leuke prijzen ingekocht. De geld ronde wordt zeker niet overgeslagen, daarbij wordt het laatste nummer uitgekeerd in euro’s. De zaal opent om 19.30 uur en de bingo start ongeveer een half uurtje later.

Reacties