Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Stichting SRGO

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Boek en Film – Tulpenkoorts
Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vind je mooier? Kijk naar de verfilming van het boek Tulpenkoorts van de auteur D. Moggach.

Het verhaal speelt zich af in het rijke Amsterdam in de jaren dertig van de zeventiende eeuw. Een kunstschilder krijgt de opdracht een portret te maken van een vrouw en hij raakt in de ban van haar schoonheid. De aantrekkingskracht blijkt wederzijds en er ontstaat een gepassioneerde, geheime affaire. De twee willen samen vluchten met het geld dat ze verdienen aan de handel op de tulpenbollenmarkt. Voorafgaand aan de filmavond kun je een exemplaar van het boek lenen in de Bibliotheek. Lees, kijk en geniet!

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 2 januari | tijd 19.30 – 21.30 uur | toegang € 7,50 / bibliotheekleden € 5,-

LEGO Bouwdag Ouddorp
Op woensdag 2 januari kunnen alle kinderen al bouwend het nieuwe jaar beginnen bij de bibliotheek van Ouddorp. Van 10.00 tot 16.30 uur is daar namelijk een enorme berg aan LEGO waar iedereen de mooiste creaties mee kan gaan maken. Ook benieuwd hoe veel LEGO de bibliotheek heeft?

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 2 januari | tijd 10.00 – 16.30 uur | toegang gratis

Nieuwjaarsreceptie Stichting ZIJN
Hierbij nodigen wij u uit voor een nieuwjaarsborrel met alle vrijwilligers, personeel en bezoekers van Stichting ZIJN. Deze middag kunnen wij elkaar de hand schudden en elkaar alle goeds toewensen voor het komende jaar. Deze nieuwjaarsborrel wordt op donderdagmiddag 3 januari 2019 gehouden in ’t Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. De middag is van 16.00 uur tot 17.30 uur. U bent van harte welkom!

Filmhuis – On body and soul
Donderdag 3 januari vertoond Filmhuis Middelharnis de Hongaarse film ‘On Body and Soul’ van regisseur Ildikó Enyedi in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De film is geschikt voor 12 jaar en ouder en duurt 116 minuten.

De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen a beginnen te spelen.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis | donderdag 3 januari 2019 | 20.00 uur |€ 6,50 | Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

LEGO Bouwdag Middelharnis
Op zaterdag 5 januari kunnen alle kinderen al bouwend het nieuwe jaar beginnen bij de bibliotheek van Middelharnis. Van 10.00 tot 16.30 uur is daar namelijk een enorme berg aan LEGO waar iedereen de mooiste creaties mee kan gaan maken. Ook benieuwd hoe veel LEGO de bibliotheek heeft?

Bibliotheek Middelharnis | zaterdag 5 januari | tijd 10.00 – 16.30 uur | toegang gratis

Reacties