Gedichtenbundel gepresenteerd bij GoedvoorGoed

Foto: Sam Fish

Het was donderdagmiddag 20 december een drukte van jewelste bij kringloopwinkel GoedvoorGoed in Middelharnis. Daar werd namelijk een gedichtenbundel gepresenteerd.

Door Sam Fish

“Ik zei vorig jaar tegen mijn begeleider, Bjørn, dat ik heel graag een gedichtenbundel wilde uitbrengen,” vertelt Robert (23), de schrijver van de gedichten. Bjørn vult hem aan; “Ik ben altijd heel enthousiast als mensen met dit soort berichten komen, dus ik zei dat het prima was, maar dat we dat wel groots gingen uitpakken.” Zo gezegd zo gedaan.

De twee bespraken mogelijkheden en ideeën en vervolgens werd Laura van Helden (32) benaderd door Bjørn. “Ik wilde meteen meewerken eraan,” zegt ze enthousiast. “Ik heb voor elk gedicht een tekening gemaakt die erbij past. Die samenwerking ging eigenlijk meteen al heel goed. Als ik een tekening afhad stuurde ik die meteen door. Robert gaf ook zijn mening, dat was heel fijn. Ik moest af en toe wat kleine dingetjes aanpassen, maar er is nooit een tekening echt helemaal afgekeurd.”

“Laura wilde graag illustratrice worden en ik wilde dichter worden. Met dit boek zijn we allebei een stapje dichterbij het verwezenlijken van onze droom,” vertelt Robert. “We zijn er een jaar mee bezig geweest, er staan 25 tot 30 gedichten met bijbehorende tekening in en we zijn echt heel trots op het resultaat.

Presentatie
De presentatie van de gedichtenbundel vond plaats bij GoedvoorGoed in Middelharnis, de kantine stond dan ook helemaal vol met vrienden, familie en medewerkers van GoedvoorGoed. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman was ook aanwezig, zij mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. “Ik vind het een eer om hier op dit mooie moment aanwezig te mogen zijn,” begint ze haar speech. “Als je een droom hebt en je wilt het echt en je gaat ervoor, dan is dat geweldig. Jullie inzet voor deze bundel is bijzonder. Jullie hebben samen iets prachtigs gemaakt en daar mogen jullie trots op zijn. Bij GoedvoorGoed zijn een hoop pareltjes te vinden, zowel in spullen als in mensen, en Laura en Robert zijn samen met hun gedichtenbundel echte pareltjes.”

“We zijn binnen GoedvoorGoed altijd bezig met het uiten van creativiteit,” zegt Bjørn. “Dat soort projecten vragen ons om meer uit onszelf te halen en deze gedichtenbundel is daar een heel mooi voorbeeld van. Ik vind het geweldig dat Laura en Robert elkaar op deze manier hebben gevonden en het boek samen vorm hebben kunnen geven.” Natuurlijk hebben Robert en Laura het meeste werk verricht, maar ze deden het niet helemaal alleen. “Namens het hele team wil ik Arius Kroon, Edith Zuiderent, Peter Kranse en Catherine van Vliet bedanken. Zij hebben allemaal op hun eigen manier een bijdrage geleverd. Zonder hen was het niet gelukt.”

Ook Robert neemt nog even zijn moment om twee mensen in het bijzonder te bedanken. “Ik wil graag even het moment nemen om in het bijzonder Bjørn te bedanken. Zonder hem was er geen boek geweest,” zegt hij. “En natuurlijk ook Laura, ontzettend bedankt voor de prettige samenwerking. Zonder jou zou deze bundel geen beeld hebben.”

De gedichtenbundel is vanaf 2 januari in beperkte oplage verkrijgbaar bij GoedvoorGoed.

Reacties