Kerstviering Herkingen groot succes

Foto: PR Kerstcomite Herkingen

Afgelopen vrijdag 14 december stond voor de derde keer de kerstviering op het Visbankplein in Herkingen op het programma.

Door Kerstcomite Herkingen

Een kerstboom van 7,5 meter, acht kraampjes met allerlei waren, de nieuw geplaatste grondspots onder de Visbank, lange tafels, zo’n 200 aanwezigen en als klap op de vuurpijl een schaatsbaan van 70 vierkante meter zorgden voor een hele gezellige sfeer in het dorp.

De vele uren voorbereiding van het Kerstcomite Herkingen, samen met een aantal vrijwilligers, betaalden zich uit in een goed georganiseerde en sfeervolle bijeenkomst. De maandag voor de kerstviering hadden vrijwilligers al de grote kerstboom op het plein geplaatst. De buitendienst van de gemeente had ervoor gezorgd dat de vlaggenmast met de Herkingse vlag verwijderd was zodat er ruimte was om de boom te plaatsen. Koud maar gezellig was het die maandagavond, en de vele vrijwillige handen zorgden er voor dat binnen een aantal uren de grote kerstboom overeind stond en de lampjes bevestigd waren.

Vrijdag vroeg in de middag verzamelden zich een aantal helpers om samen met het Kerstcomite de kraampjes op te zetten en te assisteren bij het opbouwen van de schaatsbaan. Het initiatief voor die schaatsbaan kwam van Henkjan Doornhein van de firma Doornhein. Het Kerstcomite en de Dorpsraad Herkingen werden blij verrast door een telefoontje van Henkjan dat hij een baan, compleet met schaatsen, sneeuwkanon en verlichting geregeld had en zelfs bij lokale ondernemers langs was geweest om deze mee te laten sponsoren. Zowel het Comite als de Dorpsraad zijn de firma Doornhein en de overige sponsoren uit het dorp bijzonder dankbaar voor deze geste.

Rond 16.00 uur arriveerden de eerste mensen die de kraampjes zouden gaan bemannen. Verschillende verenigingen uit het dorp zorgden voor de verkoop van oliebollen, vers gemaakte erwtensoep, broodjes warme beenham en glühwein. Kleine ondernemers hadden kerstartikelen, verzorgingsproducten, portemonnees, kettingen, prachtige zelfgemaakte schilderijen en nog veel meer in de aanbieding. JL Sounds zorgde voor gezellige kerstmuziek.

Om 17.00 uur opende het kinderkoor van de PJF school het evenement met een aantal prachtig gezongen kerstliederen. De organisatie is de school en de kinderen bijzonder dankbaar voor hun inspanningen.

Nadat de kerstman gearriveerd was kon er afgeteld worden om de kerstboomverlichting aan te sluiten. De 7,5 meter hoge boom staat de komende tijd prachtig verlicht op het Visbankplein. Naast de boom staat nu ook het Rijksmonument “de Visbank” er schitterend verlicht bij. Afgelopen jaar zijn er door de gemeente en op verzoek van de Dorpsraad, grondspots onder de Visbank geplaatst. Een bijzonder mooi gezicht en een verrijking voor het dorp.

De kinderen vermaakten zich prima op de schaatsbaan, de ouders konden gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Dit soort evenementen zijn voor een kleine gemeenschap van groot belang.

Rond 19.15 uur werd begonnen met het opruimen en afbreken. Wederom door de vele handen was ook dit snel gebeurt. Dit betekende nog niet het einde van de avond, het bestuur van Verenigingsgebouw Ons Huis had ook nog een afterparty geregeld. Met een Herkings toneelspel werd de afgelopen periode in het dorp besproken en werd er vooruit gekeken naar de evenementen die op het programma staan. Het werd nog tot laat gezellig in Ons Huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen