Flakkeese Vloggers werken samen met de politie

Foto: YouTube Gio

De Flakkeese vlogtweeling Melanie en Gio Latooy uit Oude-Tonge zijn de samenwerking aangegaan met het politieteam van Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

De broer en zus zijn een paar avonden mee op stap geweest met de politie om te zien wat alcohol doet met de jongeren, aangezien dat nog vaak een groot probleem blijkt. De twee komen onderweg heftige dingen tegen en zoeken dan ook het gesprek op met de alcoholpoli in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland waar de jongeren met alcoholvergiftiging naartoe worden gestuurd.

“Wat je gaat zien in deze vlog is best wel heftig, dus pas op met wat je gaat kijken,” zegt Gio in het begin van zijn vlog. “Alcohol onder jongeren is best wel heftig, hebben we gemerkt.” De samenwerking met de politie moet jongeren meer bewust maken van de gevaren van alcohol.

De gemeente Goeree-Overflakkee, Politie Haringvliet, het Van Weel Bethesda ziekenhuis, de ambulance dienst, bureau Halt en de hulpverlening zijn vorig jaar met een gezamenlijke aanpak, ‘het alcohol minderingsbeleid voor jongeren’, gestart. Zij zien een toename van alcohol- en drugsgebruik. Dit is een landelijke tendens, die ook onder de jongeren op ons eiland Goeree-Overflakkee zichtbaar is. Kijk de volledige vlog en zie wat alcohol met je doet.

Het maakt echt meer kapot dan je lief is!

Reacties