De kerstdagen komen er weer aan!

Foto: Pixabay

Kerst staat weer voor de deur en dat wordt door een hoop mensen op verschillende manieren gevierd. Plusmarkt Nederland zocht uit wat de populairst kersttradities zijn. Wat zijn jouw kersttradities?

Zo staat op nummer 1 in de top 5 populairste kersttradities het kerstdiner, gevolgd door het optuigen van de boom, het versieren van het huis, kerstfilms kijken en kerst muziek luisteren. De minst populaire kersttradities zijn stappen, naar de kerk gaan, winkelen, kerstkaarten versturen en op vakantie gaan. Kerstvieren in eigen land is dus erg populair. Daarnaast wil bijna een vijfde van de Nederlanders verplicht een foute kersttrui aan.

Maar de verschillen liggen niet alleen per persoon, maar ook per provincie. Wist je namelijk dat Noord-Holland zich stevig vasthoudt aan familie recepten tijdens de kerstdagen? In Zuid-Holland halen we veel inspiratie uit supermarktmagazines. Toch komen de meeste recepten voor het kerstdiner van het internet.

Wist je dat maar 3,6 procent van de Nederlanders kerst viert met een kerstontbijt, terwijl 68,5 % dat doet met een kerstdiner? Hoe gaat dat bij jou thuis? Zijn er nog echte Flakkeese tradities rond de kerst? Laat het ons weten op Facebook!

LEES OOK: Ga naar Zeehondenopvang A Seal in Stellendam met korting!

De uitkomst van het hele onderzoek vindt je in de infographic hieronder!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen