Geweldige steun voor initiatief Entrez

Foto: My Objective

De ledenraads- en jongerenraadsleden van Rabobank Het Haringvliet mogen dit jaar een cheque van 1000 euro uit het Coöperatief Dividend van de bank doneren aan een lokaal project.

Een aantal leden bundelden hun bijdragen voor het initiatief Diner Entrez van lunchroom Entrez in Middelharnis: elke twee weken een diner organiseren voor eenzame en minderbedeelde inwoners.

Grote kans van slagen
“Soms is 1000 euro niet genoeg om een project goed van de grond te krijgen,” zegt ledenraadslid Anne Karsbergen. “Daarom vroeg ik een aantal jongerenraadsleden om mee te doen. Entrez is een winkel/lunchroom in Middelharnis van de Gemiva-SVG Groep, waar mensen met een beperking werken. Zij kwamen met het idee om eenmaal in de twee weken een diner te organiseren voor minderbedeelde en eenzame inwoners op Goeree-Overflakkee. Cliënten van de Gemiva-SVG Groep leren dan de maaltijden te bereiden. Met de 6000 euro van het Rabobank Coöperatief Dividend moet dit idee gewoonweg slagen.”

Op 24 november overhandigden Anne en jongerenraadslid Marjolein Buth de cheque namens Rabobank Het Haringvliet aan Rianne Terlouw, locatiemanager bij Entrez. Rianne is erg blij met het bedrag: “Van het geld kopen we onder meer pannen, moestuinplantjes en een bakfiets waarmee onze cliënten de benodigde ingrediënten op kunnen halen. Ze hebben ontzettend veel zin om te leren koken. We starten met een proefavond voor bekenden om te oefenen en streven ernaar het eerste diner in januari op tafel te zetten!”

Coöperatief Dividend
Met het Coöperatief Dividend wil Rabobank Het Haringvliet een deel van de winst teruggeven aan de lokale samenleving. De fondsbeheerders beoordelen viermaal per jaar de binnengekomen aanvragen voor het fonds. Bent u betrokken bij een lokaal initiatief, dat in aanmerking wil komen voor een bijdrage uit het Coöperatief Dividend? Kijk dan op www.rabobank.nl/hhv voor het aanvraagformulier en de voorwaarden.

Reacties