Sinterklaas komt weer naar Nederland

Foto: PR Intocht Dirksland en Herkingen

Nog maar één nachtje slapen en dan is het alweer zo ver. Sinterklaas komt dit weekend aan in Zaanstad, maar om ook de kinderen op Goeree-Overflakkee te verblijden met zijn komst heeft hij een paar hulpsinten ingeschakeld om ook op het eiland het feest van start te laten gaan.

We hebben even alle intochten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar en wanneer je in je dorp de goedheiligman en zijn pieten kunt verwachten. Als jouw dorp er niet bij staat dan hebben wij hier geen informatie over kunnen vinden. Laat het ons gerust weten, dan vullen we de lijst gewoon aan.

Ouddorp
Op zaterdag 17 november komen Sinterklaas en zijn pieten met de pakjesboot aan in de Ouddorpse Haven. Dit gebeurt romd 12.30 uur. Zij zullen in een stoet naar de Ring/het centrum van Ouddorp wandelen waar ze rond 13.45 uur aankomen. En om 14.15 uur bezoeken ze Plein 215 en de Vliedberg.

Meer informatie 

Middelharnis
Ook in Middelharnis komt de sint aan in de haven. De pakjesboot zal rond 14.00 uur aanmeren in de haven waarna de sint en zijn pieten vertrekken naar het Diekhuusplein. Rond 15.15 uur vertrekt Sinterklaas naar een geheime locatie.

Meer informatie

Oude-Tonge
Rond 14.00 uur zal de stoomboot met daarop Sinterklaas en zijn pieten aankomen in de Kaai van Oude-Tonge. Na een kort welkom vertrekt iedereen richting de Grutterswei waar nog een mooi feest gevierd zal worden.

Nieuwe-Tonge
In Nieuwe-Tonge wandelt Sinterklaas door het dorp vanaf de Molen. Daar start hij om 14.00 uur en gaat hij richting Ons Dorpshuis. Daar kunnen kinderen op de foto met de sint. Aansluitend is daar een kindershop van Clown Flap.

Stellendam
In Stellendam kun je op zaterdag 24 november de sint ontmoeten in ’t Haegse Huus aan de Haagsestraat 4a. De deuren openen om 14.45 uur waarna er genoeg tijd is om Sinterklaas een handje te geven. Het feestje wordt afgesloten met een lampionoptocht om 17.00 uur.

Herkingen & Dirksland
Sinterklaas komt op zaterdag 17 november rond 11.00 uur aan in de haven van Herkingen. In Dirksland start de intocht van Sinterklaas en zijn pieten om 13.30 uur vanaf de Voorstraat.

Den Bommel
In Den Bommel komt de sint aan op zaterdag 24 november rond 14.00 uur in de haven van Den Bommel. Vervolgens gaat hij samen met zijn pieten naar de Bommelstee waar genoeg mogelijkheden zijn om de goedheiligman te ontmoeten. Van 14.45 uur tot ongeveer 17.00 uur is daar een gezellige middag voor kinderen tot 12 jaar. De entree is gratis.

Stad aan ’t Haringvliet
Op zaterdag 17 november komt ook in Stad aan ’t Haringvliet de pakjesboot aan. Dit gebeurt rond 13.30 uur waarna de hele stoet naar het Trefpunt vertrekt. Daar liggen cadeautjes klaar voor de kinderen die lief zijn geweest.

Meer informatie 

Oolgensplaat
Op zaterdag 24 november komt rond 14.00 uur de pakjes boot aan in de haven van Ooltgensplaat. Sinterklaas en zijn pieten worden vervolgens verwelkomd in ’t Centrum waar een gezellige middag te wachten staat.

Reacties