Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk

Foto: Jaap Peeman

Heel de dag hard werken en geen tijd het Streekmuseum Goeree-Overflakkee te bezoeken? Kom zaterdagmiddag 17 november of maandagavond 19 november naar het Streekmuseum.

Het is tevens een geschikt moment om Sinterklaas en Kerstcadeaus aan te schaffen aangezien het museum de winterperiode gesloten is.

In het museum is de expo over de Eerste Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee een aanrader. Wist u dat een Nieuwe-Tongenaar het gehele Nederlandse leger aanvoerde? En dat een zeemijn uit WO 1 de aanleiding was dat wij vandaag de dag nog steeds de Goereese Portdagen vieren? Deze expo is speciaal gemaakt in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

De maand stond in het teken van opstand en mobilisatie en wordt 10 november afgesloten met een concert in de grote kerk van Dirksland.

Bezoek in het streekmuseum ook de museumwinkel met het nieuwe boek over de verdronken vissers van Middelharnis, het spel Mien Durp en uiteraard de leukste onderzettertjes van de regio. Ook zijn de vlaggen van Middelharnis (met harnas) en Sommelsdijk (blauw/geel gestreept) verkrijgbaar.

Openingstijden
Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk is geopend zaterdagmiddag 17 november van 14.00 tot 17.00 uur en maandagavond 19 november van 19.00 tot 21.30 uur.

Reacties