Nieuwe loods voor Kika in Den Bommel

Foto: Sam Fish

Ongeveer een maand geleden deed Kika-ambassadeur Kees Witte een dringende oproep op Facebook. De loods waar de stichting hun ingezamelde doppen opslaat wordt gesloopt en dus zijn ze met spoed op zoek naar een nieuw onderkomen. En die hebben ze nu eindelijk gevonden.

Door Sam Fish

“We hebben twee jaar de loods van Trommel mogen gebruiken in Middelharnis, maar er zit asbest in het dak en het wordt binnenkort gesloopt,” zegt Kees. “We hebben heel hard gezocht naar iets in Middelharnis of Sommelsdijk, dat is het midden van het eiland en dus even goed bereikbaar voor iedereen, maar overal werden grote bedragen gevraagd.” De oplossing kwam in de vorm van Gerard van Zuilen, eigenaar van Transportbedrijf Gevezet.

“Ik reageerde eerst niet op de oproep omdat mijn loods zo uit de route ligt, maar ik zag de oproep nog eens voorbij komen en toen dacht ik, ik bied het gewoon aan,” vertelt Gerard. “Ik zei tegen Kees, als je iets vind dat dichter in de buurt is, dan moet je dat gewoon doen, maar weet dat je hier terecht kunt. Ik heb een groot terrein met een loods. Daar staat een zeecontainer op en als ze ruimte te kort komen dan zet ik er gewoon nog een bij. Ze mogen de loods ook gebruiken, als ze alles maar netjes achterlaten. Het moet geen vuilstort worden en ook geen wietplantage. Verder mogen ze zelf weten wat ze ermee doen.”

Hulp
De hulp van Gerard kwam als geroepen. “We moesten per 1 november uit de loods in Middelharnis zijn, maar we hebben allen nog wat spullen daar staan,” vertelt Kees. “Ik ben zo enorm blij met deze oplossing.”
“De wereld zou meer mensen als Kees moeten hebben,” vindt Gerard. “Mensen die zich belangeloos inzetten voor een goed doel en dan ook nog eens zo ontzettend hard ervoor werken alsof het een fulltime baan is. Dat verdient mijn respect. Ik zou me doodschamen als ik geld zou vragen voor het gebruiken van mijn loods. Als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen dan ben ik daar heel blij mee. Als je met z’n allen wat kleins doet dan kan dat grote dingen opleveren. En als je wil, Kees, dan zet ik dit weekend een trailer neer bij de oude loods. Dan halen we die gewoon even leeg en verhuizen we meteen alles hier naartoe.” En zo is ook dat probleem weer opgelost. De dankbaarheid in Kees zijn blik is enorm.

Contact
Gerard en Kees ontmoetten elkaar voor het eerst naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Gerards bedrijf. “Voor het jubileum wilden we binnen het bedrijf iets speciaals doen voor Kika en zijn we geld in gaan zamelen. Ik heb Kees ontmoet toen ik hem de cheque overhandigde,” zegt Gerard.

“Het klikte ook meteen. Dat heb je wel eens, maar niet heel vaak, dat het meteen klikt. Dat was heel fijn. En ik ben ook heel blij dat we op deze manier kunnen samenwerken voor het goede doel. Ik ben Gerard heel dankbaar,” aldus Kees.

Inzamelen
Kika Goeree-Overflakkee zamelt sinds twee jaar flessendoppen, kroonkurken, lege blikjes, deksels, inkt cartridges en oude mobieltjes in. In samenwerking met verschillende bedrijven krijgen zij daar weer geld voor wat in zijn geheel naar Kika gaat.

Reacties