Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Skitterphoto

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 5 november een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Spreekuur kernzorg dementie
Iedere eerste dinsdag van de maand verzorgen de casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur van 14.00 uur tot 15.00 uur. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdagmiddag 6 november in de Bibliotheek in Middelharnis.

Tijdens het spreekuur kun je terecht met al uw vragen op het gebied van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur.

Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Boek & Film – Het wonderkabinet
Woensdagavond 7 november wordt in de bibliotheek in Ouddorp (Raad- en Polderhuis) de verfilming van het boek “Het wonderkabinet“ (Wonderstruck) van Brian Selznick vertoond. Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vind je mooier?

De film vertelt het verhaal van Ben en Rose. Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, terwijl Rose droomt over een mysterieuze actrice, wier leven ze bijhoudt in haar schetsboek. Wanneer Ben tot een bizarre ontdekking komt in de kamer van zijn moeder en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken wat ze missen.

Klaverjassen
Op woensdag 7 november is er op golfbaan Catharinenburg te Melissant, klaverjassen voor iedereen! Vanaf 13.00 aanvang met gratis een kop koffie. U kunt zich van te voren aanmelden via tel.nr 0187-605 060 of 06-557 348 58 Kees Tanis. Het inschrijfgeld is € 2,50 en er zijn leuke prijzen te winnen.

Aanschuifkoor
Donderdag 8 november is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. Zingen maakt blij en samen zingen is nog veel leuker! De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13:30 uur. Om 14:00 uur start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. Want… de kelen moeten natuurlijk ook gesmeerd worden!

Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker!

Breicafé
Op donderdag 8 november is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bingo
Er staat voor vrijdag 9 november weer een nieuwe bingo op het programma. Deze vindt plaats in Ons Dorpshuis aan het Korteweegje in Nieuwe-Tonge. Er worden deze avond 10 ronden gespeeld, plus een superronde aan het einde van de avond. Dat wordt dus een gezellige avond. Meedoen kan al voor € 7,- per boekje.

Cursus Klik & Tik
Heb je een tablet maar blijkt het gebruik ervan toch lastiger dan gedacht? Volg dan een Klik&Tik cursus van vier ochtenden in de Bibliotheek. De cursus start vrijdag 9 november om 10:00 uur en duurt tot 11:30 uur.

De cursus Klik &Tik leert je alles over jouw tablet. Van het aan- en uitzetten, het geluid regelen en het toetsenbord gebruiken tot het internet opgaan, websites bezoeken en informatie opzoeken. Ook leer je hoe je e-mails kan ontvangen en sturen, hoe je foto’s bekijkt en opslaat en is tijdens de cursus ook aandacht voor veiligheid op de tablet. De cursus is geschikt voor Android en Apple-tablets. Het enige wat u nodig heeft voor de cursus is je eigen tablet en een koptelefoon of oortjes.

Aan het eind van elke bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen en wellicht kun je andere cursisten ook inspireren met dingen die jij op je tablet hebt ontdekt. Aanmelden voor deze cursus kan aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/cursussen.

Bibliotheek Ouddorp | Cursus Tablet voor beginners | 4 lessen | eerste les vrijdag 9 november | 10.00-11:30 uur | Cursusprijs €15,00 (voor 4 lessen)

Reacties