Bakken met Best Buddies Goeree-Overflakkee

Foto: PR Best Buddies Goeree-Overflakkee

Woensdagavond 10 oktober zat Lunchroom Entrez in Middelharnis vol met koekenbakkers. Zeven koppels van Best Buddies kwamen samen naar de bakworkshop ‘gezond bakken en snoepen’ van The Sugarfighters.

The Sugarfighters organiseert bakworkshops voor met name kinderen om hen gezond te leren snoepen. “We bakken van alles met ze, als het maar zoet en gezond is,” aldus de organisatie. Na een goede stretch workout, “want een bakker moet goed wakker zijn”, werden er twee verschillende soorten gezonde koekjes gebakken; een suikervrij koekje met wortel en rozijnen, en een koekje met noten en havermout.

In de pauze werd er een quiz gedaan met de vraag ‘Hoe veel suikerklontjes eet jij op een dag?’. Bij sommigen werd de stapel klontjes wel heel hoog. Om het goed te maken mochten de koekenbakkers heerlijk genieten van hun eigen gemaakte lekkernijen.

Best buddies
Best Buddies is een non-profitorganisatie die jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar koppelt aan iemand met een licht verstandelijke beperking. Dit zorgt voor een één op één relatie met de vrijwilliger.

De workshop werd mede mogelijk gemaakt door de Plusmarkt, de Tulpenwandeltocht en Rabobank Het Haringvliet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen