Nu ook de vlag van Middelharnis te koop

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft besloten de dorpsvlaggen van Goeree-Overflakkee uit te geven. Na het succes van de vlag van Sommelsdijk komt over twee weken ook de vlag van Middelharnis in de verkoop. De andere dorpsvlaggen volgen op een later tijdstip.

Afgelopen zomer werd door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, ter verhoging van de sfeer tijdens Holle Bolle Dag, de vlag van Sommelsdijk uitgegeven. Dit bleek een groot succes. Veel inwoners kochten een vlag bij het Streekmuseum en enthousiasmeerden ook buurtbewoners.

Doordat het vlaggenprotocol niet van toepassing is, kan de vlag het gehele jaar dag in dag uit buiten hangen.

Middelharnis
De vlag van Middelharnis is de eerstvolgende in het uitbrengen van de Flakkeese vlaggen. Deze is afgeleid van het wapen uit 1908 en heeft de heraldische kleur blauw met daarop een schild van zilver, beladen met een borstharnas met zijstukken van azuur (blauw). Het harnas is ook te zien op het voormalige Raadhuis van Middelharnis, zij het in een andere kleursamenstelling.

De vlaggen worden door een gespecialiseerd bedrijf in mooie kwaliteit geleverd en zijn er vanaf 25 euro. Er zijn in totaal drie verschillende maten. Wellicht een origineel cadeau voor de komende feestdagen?

Heeft u interesse in de aanschaf van een vlag van Middelharnis? De vlag is te bestellen via de website van het Streekmuseum. Na uw bestelling ontvangt u een e-mail wanneer de vlag op te halen is bij het Streekmuseum.

Reacties