Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Bluemorphos

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Rijbewijskeuring
Opgelet! Op maandag 8 oktober zullen er weer rijbewijskeuringen plaatsvinden in Oude-Tonge. Dit gebeurt allemaal bij het verenigingsgebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Voor vragen of afspraken kunt u contact opnemen via 0118-724999 of [email protected]lisa.nl.
Overige informatie zoals prijzen en wat mee te nemen naar de keuring, kunt u vinden op de website: https://75pluscbr.nl/.

In verband met zeer lange wachttijden bij het CBR raden wij aan om de keuring minstens 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen. De keurend arts is dr. Alain Marlisa.

Lunchvoorstelling
Maandag 8 oktober er weer een gezellige lunchvoorstelling met film in het Diekhuus. De lunchvoorstelling begint om 11.00 uur met koffie/thee in onze foyer. Omstreeks 11.30 uur begint de filmvoorstelling in de Rabobankzaal. Na afloop staat er een heerlijke luxe lunch op u te wachten in onze gezellig foyer.

Meer informatie 

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 8 oktober een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Breicafé
Woensdagavond 10 oktober is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Handwerken
Woensdag 10 oktober kunt u om 14.00 uur handwerken bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp. U kunt dekentjes, mutsjes en sjaals breien of haken. De kledingstukken zijn bedoeld voor kinderen in Oekraïne. Tanja Troost van Koppen zorgt dat de spullen bij de juiste personen terecht komen. Zelf graag brei- of haaknaalden en wol meenemen.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319

Filmavond geheugenbibliotheek
In het kader van de Geheugenbibliotheek wordt op woensdagavond 10 oktober de indrukwekkende documentaire Garden of Life vertoond. Het is vanaf heden mogelijk om plaatsen voor deze filmavond te reserveren. Dit kan aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, vestiging Middelharnis | Woensdag 10 oktober| 19:30 uur | toegang €7,50 / Leden €5,- | Meer informatie 

Breicafé
Op woensdagavond 10 oktober is er weer een breicafé in Ons Huis aan de Kaaidijk 26 in Herkingen. Het Breicafe is toegankelijk voor iedereen die van breien en/of handwerken houdt. Alle mogelijke handwerken zoals breien, haken, quilten, borduren enz. zijn prima te doen tijdens het Breicafe. En als je een keer geen zin hebt om te handwerken dan is dat ook prima het gaat tenslotte om de gezelligheid, niets moet alles mag.

De entree bedraagt € 2,- per persoon, dat is inclusief een koffie of thee met iets lekkers. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Voor meer informatie kan er gebeld worden met Maja van der Sluijs op 06 55 93 24 88.

Bingo
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 10 oktober een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Op donderdag 11 oktober a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bingo
Er staat voor vrijdag 12 oktober weer een nieuwe bingo op het programma. Deze vindt plaats in Ons Dorpshuis aan het Korteweegje in Nieuwe-Tonge. Er worden deze avond 10 ronden gespeeld, plus een superronde aan het einde van de avond. Dat wordt dus een gezellige avond. Meedoen kan al voor € 7,- per boekje.

Muzikaal cabaret
De cabaretgroep Enge Buren gaat met de voorstelling VREEMDE VOGELS vanaf september weer de Nederlandse theaters in. Het is inmiddels het 8ste seizoen dat de heren in de theaters te zien zijn. Op zaterdag 13 oktober staan ze om 20.30 uur op de planken van Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp.

Reacties