Kinderconcert de Hoop zéér geslaagd

Foto: PR Fanfareorkest De Hoop

Het woord ‘tsjokvol’ is wel van toepassing op het kinderconcert ‘Puss in boots @ the Circus’ dat fanfareorkest De Hoop organiseerde vrijdag 28 september.

De sporthal van de Dorpstienden in Ouddorp was omgetoverd tot een spectaculair circus en ruim voor aanvang stond er al een rij tot buiten! Er was in de weken voorafgaand veel aandacht besteed aan het concert. De kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van OBS het Stellegors, CNS Zomerland, CBS het Kompas en OBS de Westhoek hadden al bezoek gehad van verschillende leden uit het orkest. Zij kwamen met een auto, afgeladen met instrumenten, richting de scholen om kennis te maken met alle koperinstrumenten uit de fanfare.

Als een echt orkest begeleidde de kinderen een lied en deden een poging om het allerhardst op de instrumenten te blazen. De meter gaf hierbij aan dat de kinderen van het Kompas uit Stellendam de meeste decibellen wisten te produceren!

Wie zich in de wereld van social media begeeft kon er ook hier niet om heen, Maestro – de circusdirecteur en Puss – de gelaarsde kat waren al sinds augustus aan het vloggen. Ze moedigden de kinderen aan om mee te doen tijdens het concert en vlogs in te sturen.

Tijdens de avond van het concert werd alle aandacht beloond, want er hadden heel veel ouders en enthousiaste kinderen de weg naar de Dorpstienden gevonden. Het verhaal van de gelaarsde kat, in een modern jasje gestoken, werd begeleid door het voltallige fanfareorkest. Daarna kwam het circus, waar de vlogs van de kinderen vertoont werden, Madelief en Floor Kaaisteker live trucjes deden met Ztringz en Tim Breederland zijn vette Free Run moves vertoonde.

Alle kinderen mochten met het laatste nummer meedoen en aan het einde van het concert konden alle instrumenten van het fanfareorkest uitgeprobeerd worden.

Meedoen
Kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen met het nieuwe project meedoen: ‘CIRCUS PLING PLONG’. Je leert dan alles over muziek en het bespelen van een instrument, want met elkaar muziek maken is het allerleukst! Geef je dus snel op en/of mail [email protected] voor meer informatie!

Reacties