Nieuw seizoen bij de Houten Kaap

Foto: Wim Lanser

Kom dat zien! Het nieuwe programma van Strandtheater Houten Kaap is uit.

In de ticketshop op de website kun je nu online kaarten bestellen voor grote namen als ‘Boer Boris’, ‘Ageeth de Haan’, ‘Roodkapje’, ‘Enge Buren’ en ‘De Staat van Verwarring’.

Cinekid on Tour
Voor de eerste keer is de Houten Kaap een van de locaties van het Cinekid on Tour filmfestival. In het kader van dit festival worden 4, speciaal geselecteerde, kinderfilms de hele maand oktober meerdere keren vertoond op het grote scherm van het theater. Aansluitend kunnen kinderen deelnemen aan leuke knutselactiviteiten zoals het maken van een flipboekje of een tekening in laagjes. Meer informatie over de films en de data en tijden waarop deze vertoond worden kun je vinden op de Cinekid-pagina op houtenkaap.nl.

Kindervoorstellingen
Iedere maand is er ook weer een leuke kindervoorstelling te bezoeken. In oktober staat deze in het teken van de Kinderboekenweek waarvan het thema dit jaar ‘Vriendschap’ is. Ter afsluiting van dit nationale evenement speelt Klein Amsterdam Producties een nieuwe voorstelling over de 2 kleine gansjes uit de boeken van Olivier Dunrea: ‘Gonnie en Gijsje, samen op stap’. Op zaterdag 3 november geeft Het Kleine Theater een originele draai aan het eeuwenoude sprookje ‘Roodkapje’. Zaterdag 24 november zingt Ageeth de Haan traditionele en zelfgeschreven Sinterklaasliedjes en brengt ook de Sint een bezoek aan het theater. De laatste kindervoorstelling van 2018 is ‘Boer Boris’, een humoristische, muzikale en beeldende voorstelling gebaseerd op de kleurrijke Boer Boris prentenboeken.

LEES OOK: Cabaretavond in Ons Dorpshuis, Nieuwe-Tonge

Cabaret & film
Cabaretliefhebbers kunnen dit najaar hun hart ophalen in de Houten Kaap. Maar liefst 3x staat er cabaret op het programma, maar wel in 3 totaal verschillende vormen. Na het grote succes van hun optreden op het strandplein van Ouddorp Duin deze zomer keren de heren van Enge Buren op 13 oktober terug in Ouddorp. Hun 7e theatershow ‘Vreemde Vogels’ zit vol muziek, humor en cabaret. Zaterdag 3 november is het theater het decor van de live talkshow ‘De Staat van Verwarring’, de theatervariant van het roemruchte late night VPRO televisieprogramma van Ronald Snijders en Pieter Jouke. Diezelfde Pieter Jouke speelt op 15 december een try-out van zijn nieuwste show ‘Gloeiende Plaat’ waarin hij een hilarische poging doet de wereld te begrijpen. Iedere maand wordt er voor volwassenen ook een film vertoond. Op 15 november is er met medewerking van diverse lokale ondernemers rondom de film van die avond een Ladies Night georganiseerd met mode, schoonheidsproducten, lekkere hapjes en een gratis drankje.

Het volledige programma met alle data en ticketprijzen is te bekijken op www.houtenkaap.nl en wordt per maand afgedrukt in De Uitwaaier, de uitagenda van Ouddorp Duin. Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de recepties van Landal Strand Resort Ouddorp Duin en Vakantiepark de Klepperstee en de VVV Goeree-Overflakkee.

Reacties