Jaap Jongejan wint Prijs AH Ouddorp

Foto: PR Postduivenvereniging

De postduiven krijgen het niet cadeau dit jaar. In de zomermaanden was het langdurig warm tot zeer warm. Toch hebben ervaren duiven hier tijdens de terugvlucht vanaf de losplaats geen problemen mee.

Voor jonge duiven is het soms wel lastig. De jonge beestjes weten vaak op de heenreis de waterbakken in de container nog niet goed te vinden. Ze hebben ook nog weinig ervaring in het eventueel zoeken naar drinkwater op de terugvlucht naar huis. Bij te hoge temperaturen – ook op de inkorfdag – worden de wedstrijden dan ook afgelast om verliezen te voorkomen.

Bergerac was de volgende vlucht voor de oudere, zogenaamde overnachtduiven. Ze worden op een dusdanig tijdstip gelost dat ze pas de volgende dag thuis komen. Ook Jaap Jongejan had een aantal ervaren duiven ingekorfd voor deze vlucht. Er moest een afstand van 815 kilometer overbrugd worden. Even voor zeven uur arriveerde zijn favorietje. Al snel werd duidelijk dat ze de snelste van het konvooi was. Winnen zit haar in het bloed want haar vader won een paar jaar geleden zelfs een eerste nationaal. Normaliter feliciteert de voorzitter de vluchtwinnaar maar dat moest nu door een ander gebeuren, want ditmaal wint voorzitter Jaap Jongejan zelf de Grote Prijs van Albert Heijn Ouddorp. Hij wordt gefeliciteerd door Ezra van Estrik, Teamleider Verkoopklaar van AH in Ouddorp.

LEES OOK: Verkeersveiligheidsdag is dit jaar in Dirksland

Reacties