Zing de Messiah van Händel

Foto: PR COV Laudando

‘The Messiah’ van Georg Friedrich Händel is een werk dat elke zichzelf respecterende zanger minimaal één keer gezongen moet hebben.

Vanaf 5 september zal een projectkoor bestaande uit COV Laudando aangevuld met projectzangers dit magistrale werk gaan instuderen om het voor de Kerst uit te voeren. Meezingen? Dat kan!

Samen met het bekende barokorkest ‘Eik en Linde’ en met een prima cast aan solisten brengt COV Laudando de Messiah van Händel in december as. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Händel trekt je mee in het verhaal over de Messias en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook Bijbelteksten kon hij daarom van de mooiste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht in 1742.

Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet; Händels muziek wist op eigen kracht de eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen. Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd.

Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke Bijbeltekst wist Händel, de doorgewinterde componist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

LEES OOK: Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur! 

Het projectkoor zal in 15 repetities ‘The Messiah’ van Händel instuderen en tijdens het concert op 15 december in de Grote Kerk van Middelharnis ten gehore brengen. Het projectkoor zal daarbij begeleid worden door het barokorkest ‘Eik en Linde’. Het is een mooi samenwerkingsproject dat past op een eiland met zo’n rijke koorcultuur als op Goeree-Overflakkee.

Het projectkoor zal uit zo’n 60 zangers bestaan. De repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 in de Emmaüskerk te Middelharnis. Deelname kost € 70,- per persoon, inclusief partituur. Ga voor meer informatie of aanmelden naar de website van Laudando.

Reacties