Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Stichting SRGO

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 september a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Spreekuur dementie
Op dinsdagmiddag 4 september verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Het spreekuur vind iedere eerste dinsdag van de maand van 14.00 uur tot 15.00 uur plaats.

Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met al jouw vragen op het gebied van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht tijdens het spreekuur.

Film in de bieb; Wonder
Woensdagavond 5 september wordt in de bibliotheek in Ouddorp (Raad- en Polderhuis) de verfilming van het boek “Wonder” van Raquel J. Palacio vertoond. Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vind je mooier?

De film vertelt het verhaal van Auggie Pullman. Hij is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken.

Bibliotheek Ouddorp, Raad- en Polderhuis | Raadhuisstraat 4 | Woensdag 5 september | Aanvang 19:30 uur | toegang €7,50 / Leden €5,-

LEES OOK: Zing mee met het aanschuifkoor in het Diekhuus

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Ouddorp vindt plaats op vrijdag 7 september.

Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar.

LEGO bouwmiddag
Op zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Met het thema In Europa ligt dit jaar het accent op alles wat ons in dit werelddeel cultureel aan elkaar bindt.

Het thema sluit aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed, een initiatief van de Europese Unie. Bouw jij een Europees monument van Lego, bijvoorbeeld de Eiffeltoren, de Utrechtse Dom of de Sagrada Familia, dan win je een prijs! De gehele maand september worden alle bouwwerken tentoongesteld in het Raad en Polderhuis. Wil je meedoen met de Lego-bouwwedstrijd? Meld je zaterdagmorgen tussen 10:00 en 10:30 uur in het Raad en Polderhuis en ga aan de slag! De wedstrijd is toegankelijk voor kinderen t/m 13 jaar.

Monumentenmarkt
In het kader van de Open Monumentendag op zaterdag 8 september is er op diezelfde dag een Monumentenmarkt. Deze vindt plaats rondom de kerk van Goedereede en duurt van 9.00 tot 16.00 uur.

Bingo
Zaterdag 8 september is er een BINGO VAN DE OUDERENVERENIGING de O-G-O. Om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 11 rondes voor € 6.50 . Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van  nog 2 extra rondes voor 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Reacties