Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Bas Meijer

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Open Hockeytraining HCGO
Kom jij ook recreatief hockeyen bij HCGO? De eerste training van het seizoen is op maandag 27 augustus en is open voor iedereen! De eerste recreanten hockeytraining van dit nieuwe seizoen zal volgende week maandagavond plaatsvinden, afslag om 20.30 uur. Na een korte zomerstop zijn de leden van het mixed HCGO recreantenteam allemaal wel toe aan een pittige hockeytraining. Meedoen? Neem contact op via [email protected] of www.hcgo.nl of bel even met één van de spelers!

Rijbewijskeuring
Opgelet! Op dinsdag 27 augustus zullen er weer rijbewijskeuringen plaatsvinden in Oude-Tonge. Dit gebeurt allemaal bij het verenigingsgebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Voor vragen of afspraken kunt u contact opnemen via 0118-724999 of [email protected].
Overige informatie zoals prijzen en wat mee te nemen naar de keuring, kunt u vinden op onze website: https://75pluscbr.nl/.

In verband met zeer lange wachttijden bij het CBR raden wij aan om de keuring minstens 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen. De keurend arts is dr. Alain Marlisa.

Zen in het zand
Er is elke maand een Zen in het Zand-wandeling. De eerste is op dinsdag 29 mei. De andere data zijn 26 juni, 28 juli en 28 augustus. We vertrekken om 19.30 precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang zijn we daar steeds weer terug.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: tel. 641344. Maximum aantal deelnemers per avond: 15. Deelname is gratis. Meer informatie op www.zenopflakkee.nl. Ervaring met Zen-meditatie is niet nodig. Er wordt ter plekke een korte uitleg gegeven. Graag uw eigen zitkussen of –bankje meenemen. Heeft u dit niet, laat het weten: er zijn er een aantal beschikbaar. Neem goed schoeisel mee en een plastic zak voor op de grond. Een (bij voorkeur) lange broek en een windjack zijn ook raadzaam.

55+ Barbecue
De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN van Oude-Tonge organiseert op woensdag 29 augustus een lekkere en gezellige BARBECUE in en bij het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

We beginnen om 16.00 uur. De kosten zijn € 11,50 per persoon. Vooruitbetaling van € 2,50  en een briefje met naam en adres voor 26 augustus door de bus gooien bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3 in Oude-Tonge. Voor meer informatie kan er gebeld worden naar 0187-642697.

LEES OOK: Boerenlanddag in Ouddorp!

Sjoelen
Stichting ZIJN wil in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis starten met een sjoelclub. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom op woensdagmiddag om 13.30 uur. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, telefoonnummer 0187-483366 of e-mail: [email protected]

Klik & Tik computercursus
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta start weer met computercursussen Klik en Tik. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die nog nooit met een computer heeft gewerkt of wat zekerder wil worden op de computer.

De Klik en Tik-trajecten duren 8 weken. De kosten bedragen eenmalig €15,00 voor het cursusboek. Bibliotheek Middelharnis: startdatum woensdag 29 augustus, 9:30-11:30

Aanmelden: Aanmelden voor de cursussen Klik en Tik kan via www.bzhd.nl/cursussen of aan de balie in de Bibliotheek.

Start Week van de Goereese Vis
In de week van 31 augustus tot en met 9 september staat Goeree-Overflakkee weer in het teken van vis. En niet zomaar vis; de Goereese Vis.

Bij verschillende restaurants, verdeeld over het hele eiland, kan er genoten worden van speciale visspecialiteiten op je bord. Maar daarnaast zijn er ook visserij-gerelateerde activiteiten. Het volledige programma vindt je op de website van het evenement.

Kaartmiddag
Zaterdag 1 september is er een kaartmiddag van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee de O-G-O. Deze vindt plaats in het wijkcentum aan de Doetichemsestraat 27 te Middelharnis. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3.00  en bij binnenkomst een gratis kopje koffie/thee. Je kunt er klaverjassen en jokeren. En aan het eind is er nog een verloting.

Caravan Jazz Festival
Op zaterdag 1 september vindt het eerste Caravan Jazz Festival plaats in Ouddorp Duin, van 13.00 tot 00.00 uur.

Op de eerste editie van dit Jazz Festival zijn zeer diverse Jazz-stijlen te horen van bekende bands uit de Jazz-wereld. ‘s Middags is het genieten van de muziek van de bekende Dutch Swing College Band en we eindigen de dag met Soulsville, een funk- en soulband waarbij stil zitten geen optie meer is.

Meer informatie

Reacties