Twintigste boerenlanddag in Ouddorp

Foto: PR VVV Goeree-Overflakkee

Op zaterdag 1 september zal in het centrum van Ouddorp voor de twintigste keer een Boerenlanddag worden gehouden. Op vrijdag 31 augustus is er weer een gezellig Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden.

De twintigste Ouddorpse Boerenlanddag op zaterdag 1 september staat geheel in het teken van de agrarische sector. Naast diverse kramen met agrarische producten zoals aardappelen, sjalotten, kalebassen, bloemen, kaas (uiteraard ook de prijswinnende!), etc. zijn er ook vele andere kramen te zien met artikelen verwant aan de landbouwsector.

Op de ring zelf zullen ook authentieke tractoren worden opgesteld; zij “spelen” deze dag natuurlijk de hoofdrol!

De officiële opening zal worden verricht door de heer Jurgen Klapwijk, oud-directeur van de VVV Ouddorp aan Zee en “man van ‘t 1 e uur” van de organiserende Stichting Kop van Goeree-Overflakkee om 10.15 uur (pleintje voor het Ouddorpse Raad- en Polderhuis). Het openingsstuk staat natuurlijk weer de gehele dag “te schitteren” en klaar om foto’s van te maken.

Rondom de markt, voorzien van een diversiteit aan producten, worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals excursies waarbij u op een platte wagen langs diverse landerijen wordt gereden en ook langs molen “de Zwaan”.

LEES OOK: Gezellige vierde sportdag van kinderopvang Het Kinderpaleis

Wat je niet mag missen zijn de demonstraties dorsen en hoefijzers smeden (Belgische smid). Ook aanwezig is de op ons eiland bekende “scharensliep” Cees Rossen uit Middelharnis. Bij hem kunnen de gehele dag (tegen de bekende/vaste tarieven) scharen en messen worden geslepen. Voor de kinderen zijn er ponyritjes en op diverse plaatsen zijn lieve dieren te zien (o.a. van Kleindierenvereniging “Nut en Genoegen”). Heel bijzonder is de “European Maid Tractor Pulling Trekker” die tentoongesteld wordt.

Boerenbal
Op vrijdag 31 augustus wordt op het erf van de fam. Voogd aan het Smalle Einde 1, wederom een Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden georganiseerd. Aanvang is 19.00 uur en de toegang en deelname zijn gratis. Dit “Boerenbal” mag je echt niet missen!

Reacties