Beter een goede buur…

Foto: PR Bibliotheek Middelharnis

Tijdens de zomervakantie konden kinderen in de basisschoolleeftijd terecht bij de Summerschool van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Iedere dag was er een leerzame, inspirerende en natuurlijk ook reuze gezellige activiteit in een Bibliotheekvestiging. Elke donderdagmorgen konden kinderen terecht in de Bibliotheek in Middelharnis. En gezellig dat het was!

Kinderen volgden een les “Frans voor beginners” (zodat ze zich op de camping in Frankrijk verstaanbaar konden maken), verdiepten zich in de lokale geschiedenis met de workshop Minecraft en leerden koekjes bakken volgens Flakkees recept (jaja, de echte Kruukplaetjes..!).

Nog één workshop
De laatste donderdag van de schoolvakantie staat er nog een workshop glas graveren op het programma. Kunstenares Yvette Jansen geeft eerst een les over oude familiewapens. Daarna ontwerpen alle kinderen hun eigen familiewapen en graveren dit op een eigen glas. Aanmelden voor deze workshop kan nog via de website van Leer & Beleef of aan de balie in de Bibliotheek.

LEES OOK: Dit is er deze week allemaal te doen op Goeree-Overflakkee

Goede buur
Tijdens de pauze van de Summerschool was er altijd een gezonde traktatie; van een “baguette met fromage of confiture” (tijdens de Franse les), tot watermeloen en komkommer of een heerlijk vruchtenijsje.

Al deze traktaties werden gesponsord door de buurman van Bibliotheekvestiging Middelharnis; Buurman André van Plus Slingerland. Afgelopen donderdag kwam André even langs om te kijken bij de Summerschool en deelde zelf de traktaties uit. Een groot applaus van alle kinderen was meer dan verdiend. Zo blijkt dus maar weer; beter een goede buur dan een verre vriend!

Reacties