Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Terug naar Tiengemeten

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

LEGO-bouwdag
Op dinsdag 21 augustus kunnen kinderen de hele dag terecht in de Bibliotheek voor de LEGO-bouwdag. In de Raadszaal worden er bakken LEGO uitgekiept. We zijn benieuwd naar jouw bouwwerken. Aanschuiven bij de LEGO kan tussen 10 en 16:30 uur. Misschien vindt opa/oma het ook wel leuk om mee te bouwen?

LEGObouwdag | Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 4 | dinsdag 21 augustus | aanvang 10:00 uur – 16:30 | toegang gratis

Summerschool: Glas graveren
De hele zomervakantie zijn er in verschillende filialen van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta activiteiten te doen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zo kun je op donderdag 23 augustus meedoen aan de workshop glas graveren, gegeven door kunstenares Yvette Jansen. Deze workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

Yvette Jansen, een échte kunstenaar, vertelt je alles over familiewapens en merktekens. Wist je dat er in een familiewapen veel symbolen verschuilen? Je gaat zelf een eigen familiewapen ontwerpen en dit ga je op een glas graveren. Supercool! Aanmelden voor de Summerschool kan via de website van Leer en Beleef of aan de balie in de Bibliotheek.

Straattekenen in het centrum
Heb je ook buren die klagen over het stoepkrijt voor de deur? Kom dan straattekenen in het centrum van Ouddorp! Van 18.30 tot 19.45 uur mag je zoveel stoepkrijten als je maar wilt. Ieder kind tot en met 12 jaar mag mee doen en er zijn zelfs leuke prijsjes te winnen. Opgeven hoeft niet en voor het krijt wordt ook gezorgd. Na afloop is er voor iedereen een ijsje.

LEES OOK: Elektronische adoptiedieren maken het verschil bij ouderen

Festival: Terug naar Tiengemeten
Het intiemste eilandfestival van ons land is op Tiengemeten, middenin het Haringvliet. De tien eilandbewoners laten één keer per jaar maximaal 499 bezoekers toe op hun zomerfestival. De vierde editie is op 25 en 26 augustus met klinkende namen als Paul de Munnik, Bazzookas, Wulf, Clean Pete en Sven Hammond.

Meer informatie 

Braderie
Als je wel van een braderie houdt, dan kun je op zaterdag 25 augustus je lol op in Ouddorp. Bij Vishandel Sperling, aan de Hazersweg 77 in Ouddorp, vindt je tussen 9.00 en 15.00 uur zo’n vijftig kramen. Om 11.00 uur is er ook een Amerikaanse veiling en voor de kinderen is er een springkussen.

Oldtimers in de VIC
Liefhebbers van historische voertuigen hebben op zaterdag 25 augustus heel wat te bekijken in en bij de Victoriahal in Dirksland. Op zo’n 2500 vierkante meter staan een groot aantal oldtimers uitgestald; klassieke fietsen, brommers, motoren en auto’s. Het evenement start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De entree is gratis.

Bingo
Op zaterdag 25 augustus is er weer een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O). De bingo vindt plaats in wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. De deuren openen om 19.00 uur en de eerste ronde start ongeveer een half uur later. Bij binnenkomst krijgt iedereen een kopje thee of koffie.

Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50 met daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er een verkoop van twee extra ronden voor € 1,- per stuk.

Reacties