Grote prijs voor Piet de Vogel

Foto: PR Wim Huizer

Barcelona winnen is voor de lange afstand vliegers onder de duivenliefhebbers, een ultieme droom. Het is niet alleen de race met de grootste afstand maar er worden ook alleen hele speciale duiven op ingekorfd.

Ze hebben een jarenlange opleiding genoten en bewezen dat ze voor dit metier geschikt zijn. Als het jou dan bijna twee keer achter elkaar lukt om deze wedstrijd te winnen, is dat wel heel bijzonder. Dat is Piet de Vogel overkomen. Maar waarom staat er ‘bijna’? Verleden jaar werd door Piet ook meegedaan aan deze prestigieuze wedstrijd. Op het moment dat de eerste duiven thuiskwamen, werd hij gebeld door een collega uit Limburg. Of Piet een duif met een bepaald ringnummer meegegeven had op Barcelona. Piet beaamde dat en vroeg, waarom vraagt u dat. Het bleek dat deze duif binnen gelopen was op een hok in Limburg. En nog wel op een tijdstip dat ze een hele vroege prijs zou kunnen winnen. Maar ze was helaas behoorlijk van koers geraakt: niet op Flakkee aangekomen maar in Limburg. Per taxi is de duif dezelfde dag nog opgehaald en keurig afgeleverd in Oude-Tonge. Jammer, niet op eigen kracht thuis gekomen, dus geen eerste prijs gewonnen.

LEES OOK: Zeer succesvolle palingrookwedstrijd voor Kika

Dit jaar mocht een zus van deze duif het ook proberen. Ze vloog wel pijlsnel terug naar haar eigen hok en was daarbij ook nog de snelste van het konvooi. Ze won daarmee de Grote Prijs van ELSTO Schilderwerken. Eind goed al goed. Piet de Vogel en Ron Stout staan beiden natuurlijk volledig achter de slogan ‘Duivensport, een prachtige hobby’.

Reacties