Zeer succesvolle palingrookwedstrijd

Foto: PR Kika Goeree-Overflakkee

Het was zaterdag 11 augustus beregezellig in de Marina jachthaven waar de Stellendamse Palingrookwedstrijd voor Kika werd georganiseerd.

Zaterdagmorgen werden om 8.00 uur de rookvaten aangestoken en ging de paling, makreel en de tongvis in de vaten om gerookte te worden. Tussen de paling zat ook de wedstrijd paling en deze werden aan het eind van de middag door een deskundige jury beoordeeld. Kees Grinwis ging er met de hoofdprijs vandoor. Hij werd opgevolgd door Johan van Nimwegen en Jaap Jan Struik werd derde in de palingrookwedstrijd.

Naast de paling en makreel werd er ook Kaas van Kaasboederij van Schaik verkocht en werd er gebakken vis verkocht door de havenmeester Daan van de Klooster en zijn medewerkers. Ook werden er door de booteigenaren tweedehands spullen beschikbaar gesteld voor de verkoop en deze opbrengst ging ook naar Kika. Naast de Kika-stand was ook de Flakkeese bierbrouwerij Solaes aanwezig, net zoals Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree.

LEES OOK: De tweede ronde van de duurzaamheidscampagne is gestart!

Geweldig bedrag
Aan het einde van de dag zorgden al deze partijen, en natuurlijk de bezoekers, voor een prachtige opbrengst. Deze gaat volledig naar Kika, zij gaan met al het geld zorgen dat er meer onderzoek kan worden gedaan naar kanker bij kinderen in de hoop het sterftecijfer nog verder terug te dringen.

Kika-ambassadeur Kees Witte mocht aan het einde van de dag een prachtige check in ontvangst nemen met een waarde van maar liefst 2117 euro. “Ik ben weer een sprakeloos,” zegt Kees. “Ik heb zo’n geweldige week gehad. Ik ben donderdag voor het eerst opa geworden van een fantastische kleindochter en nu krijg ik dit bedrag in handen geduwd voor Kika. Ik ben ene gelukkig mens.” Verder bedankt hij alle sponsoren die hebben meegewerkt aan het evenement; “Bedankt namens Kika en alle kinderen voor wie we het doen.”

Reacties