Lichtjes-fietstoer door Ouddorp

Foto: PR VVV Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 17 augustus start om 21.30 uur vanuit ’t Blaeuwe Huus, de Ouddorpse Lichtjes-Fietstoer.

In de brievenbussen van bewoners langs de route, wordt één dezer dagen een brief bezorgd met het vriendelijke verzoek om tuinen, gevels en straten, sfeervol te gaan verlichten.

In verband met een afgesloten deel van de Oosterweg en het feit dat bij de Vliedberg, geen “rondje” meer kan worden gereden is de route wel hier en daar aangepast. Hij is op cruciale punten echt anders vergeleken met voorgaande jaren! Opgenomen in de route zijn onder meer wederom de Wittestraat, het centrum van Ouddorp, een deel v/d Havenweg, alleen de “grote” Kelderweg, een ander deel van de Marijkeweg, de gehele Wilhelminaweg en de Margrietweg. Maar bijvoorbeeld de Oudelandseweg, grote delen van de Dorpsweg (vanaf de Wittestraat tot aan de Kelderweg wel!) en de Molenweg, de Oosterweg en de Vliedberglaan niet meer. Om veiligheidsredenen leidt de route dus dit jaar ook niet bij of langs de Vliedberg. De Maerenseweg en de Hoofdlandseweg liggen dit jaar helemaal aan het einde van de route en niet aan het begin dus daarmee rekening houden met versieren. De Waterweg en de Vissersstraat zijn ook nieuw! Bij twijfel of versierd of meegefietst kan worden, kan natuurlijk altijd worden gebeld met de VVV (0187-681789).

De opbrengst van dit altijd gezellige VVV-evenement gaat naar St. Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee. St. Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee stelt zich ten doel een ontmoetingsplek te vestigen en te onderhouden voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Het wil een veilige ruimte bieden waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt, waar zij informatie over kanker kunnen vinden, waar zij creatief bezig kunnen zijn en lezingen en cursussen kunnen volgen.

LEES OOK: Er is deze week nóg meer te doen op het eiland!

Deelname kost € 2,50 per persoon, dit is inclusief een “lichtje” en een lekkere traktatie. Zorg dat je op tijd bent, want op is op. Deelnemers die hun fietsen achter op de auto meebrengen en willen parkeren, verwijzen we graag naar parkeerterrein “Dorpstienden” in het centrum van Ouddorp.

Reacties