Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; jill111

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Jeugdfilm in de bieb
Op dinsdagmiddag 14 augustus wordt er een grappige animatiefilm vertoond in de Raadzaal van de Bibliotheek in Ouddorp. Plaatsen voor deze film reserveer je via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

Filminhoud: Ooit bezorgden ooievaars baby’s maar inmiddels hebben ze zich toegelegd op pakketbezorging voor internetgigant Cornerstone.com. Zuigelingen zijn oud nieuws. Topkoerier Junior staat op het punt om promotie te maken in het bedrijf tot hij per ongeluk de babymaakmachine aanzet. Junior moet de kleine snel zien te lozen bij een gezin voor zijn baas hem betrapt en hij zijn promotie op zijn buik kan schrijven.

Filmmiddag voor de jeugd | Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 4 | dinsdagmiddag 14 augustus | aanvang 14:00 uur | €4,00 / €2,50 voor Bibliotheekleden

Summerfair Brouwersdam
Op dinsdag 14 augustus is er van 17.00 tot 22.00 uur een Summer Fair bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdag. Een heerlijke avond voor het hele gezin. De toegang voor de Summer Fair is gratis. Voor aanvullende informatie graag contact opnemen met Rianne via +31 (0)111 671480 keuzenummer 2 of [email protected].

Op een idyllische plek langs de waterkant van het Grevelingenmeer vind je een knusse lifestyle markt waar je in ontspannen sfeer kleding, accessoires en andere leuke hebbedingen kunt shoppen! Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht. Zij kunnen zich deze avond o.a. heerlijk uitleven op het springkussen en geschminkt worden!

Meer informatie

Derde Toeristendag Ouddorp
Derde toeristendag in het centrum van Ouddorp. Van 8.30 tot 18.00 uur staat het centrum vol met meer dan 100 kramen en standplaatsen. Er is daarnaast ook een gratis rondrit en pendeldienst.

LEES OOK: Uitslag Postcode Loterij van juli. Heb jij gewonnen?

Bingo
Op woensdag 15 augustus staat er weer een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) op de planning. De bingo begint om 13.30 uur en vindt plaats in wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. De zaal opent een half uur van tevoren.

Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50 met daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er een verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per stuk. Er is ook nog een verloting. De toegang zelf is gratis en er staat koffie of thee voor u klaar.

Koekenbakker voor één dag
Donderdag 16 augustus ben je in Middelharnis koekenbakker voor één dag. Het is speciaal voor kinderen van vier jaar en ouder. Kinderen van 4 en 5 jaar oud moeten een ouder of verzorger meenemen. Je neemt wat melk, je neemt wat bloem en oh ja, vergeet er geen zout bij te doen! Tijdens deze workshop leer je volgens oud geheim recept de heerlijkste koekjes te bakken. Oh, wat fijn om een koekenbakker te zijn!

Aanmelden voor de Summerschool kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek. De kosten per workshop bedragen €3,50 per persoon. Summerschool start om 9:30 uur en duurt tot 11:30 uur. Aanmelden kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

Lichtjes-fietstoer
Om 21.30 uur start de tour die verlicht wordt door honderden kaarsjes en andere sierverlichting. Er is dan ook gevraagd of de omwonenden van de route hun huis sfeervol willen versieren. Onderweg is er ook nog iets lekkers te krijgen.

Deelname is € 2,50 per persoon en de opbrengst gaat naar Inloophuis De Boei. De route is vlak voor de start te krijgen bij het VVV kantoor.

Holle-Bolle-Dag
Vrijdag 17 augustus bruist het in de historische kern van Sommelsdijk tijdens de Holle Bolle middag- en avondmarkt. Deze markt, met een historisch tintje, begint om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Meer informatie

Vuurwerk- en lasershow
Van 22.30 tot ongeveer 23.00 uur is er op zaterdag 18 augustus een heuse vuurwerk- en lasershow te zien in Ouddorp.

De bron van de show is op het strand Oosterduinpad in Ouddorp. Als je het echt goed wilt zien dan kun je daar ook gaan staan. Het wordt een prachtige lichtshow ondersteund met muziek, wat zorgt voor unieke taferelen op het Ouddorpse strand. Met fantastische lasereffecten, de meest schitterende beelden in laservormen en flitsend vuurwerk, is een spektakel absoluut gegarandeerd!

Reacties