Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

LEGO Bouwdag
Op dinsdag 24 juli kunnen kinderen de hele dag terecht in de Bibliotheek voor de LEGO-bouwdag. De Raadszaal ligt dan vol met LEGO. We zijn benieuwd naar jouw bouwwerken. Meebouwen kan tussen 10.00 uur en 16.30 uur. Misschien vindt opa/oma het ook wel leuk om mee te bouwen?

LEGObouwdag | Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 4 | dinsdag 24 juli | 10:00 uur tot 16:30 uur | Toegang gratis

Tabletcafé
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in de bibliotheek in Ouddorp vindt plaats op vrijdag 27 juli. Wil je meer uit jouw tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op jouw tablet? Ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé!

Je kunt ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit jouw tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Tip: neem uw tablet mee! Ook wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een tablet, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het tabletcafé.

Heb je een tip of vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep “Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta”.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Ouddorp (in het Raad en Polderhuis) | Vrijdag 27 juli | 15.00-16.30 uur

Zen in het Zand
Ook tijdens de komende zomermaanden organiseert Zen op Flakkee i.s.m. de Stichting ZIJN wederom meditatiewandelingen in natuurgebied de Kwade Hoek. De avond bestaat uit een wandeldeel met een – begeleide – natuurexcursie door het gebied en een meditatiedeel waarbij zitmeditatie en loopmeditatie elkaar afwisselen. Dit deel van de wandeling is in stilte.

Ervaring met Zen-meditatie is niet nodig. Er wordt ter plekke een korte uitleg gegeven. Graag uw eigen zitkussen of –bankje meenemen. Heeft u dit niet, laat het weten: er zijn er een aantal beschikbaar. Neem goed schoeisel mee en een plastic zak voor op de grond. Een (bij voorkeur) lange broek en een windjack zijn ook raadzaam.

LEES OOK: Holle Bolle Dag in het oude centrum van Sommelsdijk

Er is elke maand een Zen in het Zand-wandeling. De eerste is op dinsdag 29 mei. De andere data zijn 26 juni, 28 juli en 28 augustus. We vertrekken om 19.30 precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang zijn we daar steeds weer terug.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: tel. 641344. Maximum aantal deelnemers per avond: 15. Deelname is gratis. Meer informatie op www.zenopflakkee.nl.

Zeemeerminnen- en piratendag
Alle zeemeerminnen en piraten opgelet! Zaterdag 28 juli is het van 11.00 tot 16.00 uur Zeemeerminnen- en piratendag bij Ouddorp Duin. Op het strandplein komt een piratenspringkussen te staan en zijn allerlei leuke activiteiten te doen.

De dag begint om 11.00 uur met de kindertheatervoorstelling ‘Aadje Piraatje viert feest’ in Strandtheater Houten Kaap. Deze vrolijke, interactieve voorstelling is gebaseerd op het bekende prentenboek met teksten van Marjet Huiberts en illustraties van Sieb Posthuma. Ton Meijer neemt de kinderen uit de zaal mee op avontuur en nodigt hen uit op het podium om mee te spelen in het verhaal.

Na de voorstelling kunnen er op het strandplein van Ouddorp Duin allerlei leuke activiteiten gedaan worden. Maak je eigen piratenschip, doe mee aan leuke spelletjes, ga op zoek naar de piratenschat of laat je schminken door Vlindervriendjes. Er is voor alle kinderen iets leuks te doen, dus zet koers richting Ouddorp Duin en volle kracht vooruit!

Houd de Facebook.com/ouddorpduin in de gaten voor het volledige programma. Tickets voor de voorstelling van Aadje Piraatje kosten €8,50 en zijn online te bestellen via houtenkaap.nl en te reserveren via [email protected].

Reacties